Μετρό: Στάση εργασίας στις 4/5 και 24ωρη απεργία στις 6/5

Μετρό: Στάση εργασίας στις 4/5 και 24ωρη απεργία στις 6/5
Επιβάτες στο μετρό με μάσκες. shutterstock

Δύο συνεχόμενες ημέρες κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο μετρό, με στάση εργασίας στις 4/5 και 24ωρη απεργία στις 6/5.

Δύο ημέρες κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών) για την ερχόμενη εβδομάδα. Αρχικά δήλωσε συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4/5 με στάση εργασίας, από την έναρξη μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Ακολούθως δήλωσε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με 24ωρη απεργία στις 6/5. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ καλεί για τον ετεροχρονισμένο λόγω Πάσχα εορτασμό της Πρωτομαγιάς για τις 4 Μαΐου, ενώ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ έχουν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Το ΣΕΛΜΑ, σύμφωνα με την ert, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: “Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου. Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού. Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί με τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα