Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: Γυναίκες υπάλληλοι έβαζαν παιδιά να κάνουν σεξ και έβλεπαν

Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: Γυναίκες υπάλληλοι έβαζαν παιδιά να κάνουν σεξ και έβλεπαν
Φωτο αρχείου Getty Images/iStockphoto

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο στην Αττική όπου παιδιά ηλικίας 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους.

Ανατριχίλα προκαλούν όσα είπε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δομνα Μιχαηλίδου για το ορφανοτροφείο στην Αττική, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών μετά από καταγγελίες για κακοποίηση.

“Μου ήρθε επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγαν ότι υπήρχε σωματική βία προς στα παιδιά αλλά και σεξ μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα αγοριών, ηλικίας 7 με 11 ετών και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε” είπε στον ΑΝΤ1 διευκρινίζοντας οτι οι υπάλληλοι ήταν γυναίκες.

Συμπλήρωσε οτι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και πάγωσε την κρατική χρηματοδότηση στη δομή ενώ οργάνωσε, μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μικτά κλιμάκια με ειδικούς.

Γιατροί και παιδοψυχίατροι πήγαν και εξέτασαν τα παιδιά ένα ένα, τέσσερα απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε διαφορετικό περιβάλλον.

“Πρόκειται για παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους”  είπε η κα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός γνωστοποίησε την Τετάρτη τις καταγγελίες μέσω του «Ραδιομαραθωνίου κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω πάει τρεις φορές στον εισαγγελέα. Κατέθεσα πάλι μηνυτήρια αγωγή. Κατάλαβα ότι πέφτω πάνω σε δεύτερη μηνυτήρια αγωγή για το συγκεκριμένο ίδρυμα, ιδιωτικό, για εμπορία βρεφών. Τώρα πάμε για κακοποίηση. Και δεν μένουμε μόνο στο ρόλο του εισαγγελέα. Κλιμάκιο είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη δομή να δει τι γίνεται και να εξετάσει εάν τα παιδιά κακοποιούνται” είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα