Κήρυγμα μισογυνισμού από τον Μητροπολίτη Κοζάνης – Θεωρεί αστείο τον όρο “γυναικοκτονία”

Κήρυγμα μισογυνισμού από τον Μητροπολίτη Κοζάνης – Θεωρεί αστείο τον όρο “γυναικοκτονία”
YouTube

Την ώρα που η λίστα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας μεγαλώνει ανησυχητικά, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος συνεχίζει να ακολουθεί τον δικό του σκοταδιστικό δρόμο με νέο -σεξιστικό αυτή τη φορά- παραλήρημα.

Η δολοφονία της Νεκταρίας στην Ιεράπετρα αύξησε τον αριθμό των γυναικοκτονιών τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας σε 13, σε ένα κοινωνικό φαινόμενο που όλο και εντείνεται, προκαλώντας ανησυχία για τη θέση και την ακεραιότητα της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.

Την ώρα, όμως, που η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει εκθετικά, μία νέα “φωνή” της εκκλησίας εμφανίστηκε, όχι για να σχολιάσει το μείζον κοινωνικό θέμα, αλλά για να καταπιαστεί με τις νομικές του προεκτάσεις, χλευάζοντας μάλιστα τις επιταγές της εποχής για αναθεώρηση του ποινικού κώδικα με κατεύθυνση την προστασία των γυναικών.

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο, που επέλεξε να βυθίσει το ακροατήριό του στις σκοταδιστικές του αντιλήψεις, τις οποίες και εξέφρασε ανοιχτά σε πρόσφατη λειτουργία, θεωρώντας πως ο όρος “γυναικοκτονία” είναι αστείος και καλώντας εμμέσως τις γυναίκες να κρατούν στο στόμα τους κλειστό.

“Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να μην γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Δηλαδή γυναίκα, δεν είσαι άνθρωπος; Γιατί εμείς ξέρουμε “ανθρωποκτονία”. Είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα. Είσαι άνθρωπος. Είσαι εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τι είσαι;”, είπε στο κήρυγμά του, για να προσθέσει:

“Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας”.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην αύξηση διαζυγίων, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν νέο, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά και, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφατα τού εξομολογήθηκε: “Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα 60-κάτι χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου”.

Συχνές προκλήσεις στη διάρκεια του lockdown

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κοζάνης βρίσκεται σε… έξαρση σκοταδισμού και συντηρητικών απόψεων τις οποίες εκφράζει συχνά, επιλέγοντας το “αντίθετο ρεύμα” από αυτό της κοινωνικής συνείδησης και της κοινής λογικής. Στη διάρκεια όπου ολόκληρη σχεδόν η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown, ο Μητροπολίτης Παύλος καλούσε τον κόσμο να κοινωνήσει από την ίδια λαβίδα γιατί “εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου”.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, είχε προχωρήσει σε “θριαμβευτικές” δηλώσεις μεταφέροντας τα… επινίκια της εκκλησίας για το γεγονός ότι δεν έκλεισε, λέγοντας: Δεν μας έκλεισαν γιατί πήραν μάθημα το Πάσχα από τον λαό μας που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις λαμπάδες την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες. Νόμιζαν οι ταλαίπωροι ότι έφυγε ο Θεός από την Ελλάδα. Δεν έφυγε. Είναι στην καρδιά του Έλληνα. Μην του τον πειράξεις, γιατί είναι σαν το καρφί. Όσο το χτυπάμε, τόσο πυρώνει και μπαίνει και στο πιο σκληρό ξύλο”.

Σε παλαιότερο περιστατικό, είχε αγνοήσει βουλευτή επειδή είχε ψηφίσει νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα