Μητροπολίτης Κοζάνης: Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες γιατί πήραν το μάθημά τους

Μητροπολίτης Κοζάνης: Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες γιατί πήραν το μάθημά τους
Μητροπολίτης Κοζάνης: Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες γιατί πήραν το μάθημά τους

"Δεν μας έκλεισαν γιατί πήραν μάθημα το Πάσχα από τον λαό μας που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις λαμπάδες την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες" δήλωσε ο Μητροπολίτης Κοζάνης. Η περιοχή είχε lockdown από τα μέσα Οκτωβρίου.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που μπήκαν εκ νέου σε lockdown, για τους ιερούς ναούς σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχουν ανακοινωθεί περεταίρω μέτρα, δίνοντας ουσιαστικά το έρεισμα στον Μητροπολίτη Κοζάνης και όσους άλλους κληρικούς σκέφτονται κατ΄αυτό τον τρόπο να βλέπουν μία νίκη της εκκλησίας έναντι του κράτους.

“Δεν μας έκλεισαν γιατί πήραν μάθημα το Πάσχα από τον λαό μας που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις λαμπάδες την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες. Νόμιζαν οι ταλαίπωροι ότι έφυγε ο Θεός από την Ελλάδα. Δεν έφυγε. Είναι στην καρδιά του Έλληνα. Μην του τον πειράξεις, γιατί είναι σαν το καρφί. Όσο το χτυπάμε, τόσο πυρώνει και μπαίνει και στο πιο σκληρό ξύλο” ακούγεται στο βίντεο να λέει στο ποίμνιό του ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Σημειωτέον, ότι πρόκειται για μία πόλη που έφτασε στο lockdown στα μέσα Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα, τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή που την έχουν μετατρέψει σε “κόκκινη ζώνη” δεν είναι ενθαρρυντικά. Ενώ, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι ιερείς στο βίντεο φαίνεται να αγνοούν τον νόμο, όπως και πολλοί από όσους παρευρέθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Ιερισσού που βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα