Μόνο με γονική συναίνεση η χρήση social media από παιδιά κάτω των 15

Social Media
Social Media 123RF

Οι ειδικοί ωστόσο σημειώνουν πως υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες καθώς οκτώ στα δέκα παιδιά έχουν κάποιο λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. "Τρομάζουν" οι αριθμοί για τη χρήση των social media από ανηλίκους και στη χώρα μας.

Δίχτυ διαδικτυακής προστασίας στους ανήλικους προσπαθεί να βάλει η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που θέτει εκτός νόμου την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, παιδιών κάτω των 15 ετών.

Η κοινοτική οδηγία ενσωματώνεται στον ελληνικό νόμο και θα απαιτείται ρητή άδεια των γονιών.

Οι ειδικοί ωστόσο σημειώνουν πως υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες καθώς οκτώ στους δέκα ανήλικους 10 με 17 ετών έχουν προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο εκ των οποίων το 70% έχει ανοίξει προφίλ κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 15 ετών.

Ακόμη, σχεδόν 4 στα 10 παιδιά που διαθέτουν προφίλ το έχουν ανοίξει μόνα τους. Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο οι πλατφόρμες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα μπορούν να ελέγχουν αν η συγκατάθεση του γονέα είναι αληθινή ή όχι. Παραμένει ωστόσο ασαφές πώς θα ελέγχεται η αληθινή ηλικία του χρήστη καθώς και τώρα πολλοί ανήλικοι δηλώνουν ψεύτικη ηλικία γέννησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: "Ναι" επί της αρχής από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

SHARE: