Πότε και πως πρέπει να ανοίξει η αγορά

Πότε και πως πρέπει να ανοίξει η αγορά
Ο Ηλίας Μόσιαλος Eurokinissi

Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι η αγορά θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει από τις 16 Μαρτίου με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τον τρόπο με τον οποίο κατά τη γνώμη του πρέπει να ανοίξει ξανά η αγορά ανέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Ελληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την εξέλιξη της πανδημίας υπογράμμισε ότι “με την προυπόθεση ότι δεν πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική το λιανεμπόριο με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων θα μπορούσε μετά τις 16/3 να επαναλειτουργήσει” ενώ συμπλήρωσε: “σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές”.

Τόνισε επίσης ότι τα σχολεία θα μπορούν να ανοίξουν περίπου 10 ημέρες αργότερα.

Μίλησε ακόμα για τους ελέγχους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά

Τέλος, ο κος Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα εμβόλια και αποκάλυψε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλντοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα