Καταγγελία: Μπαλάκι μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού έγιναν 36 πρόσφυγες

Καταγγελία: Μπαλάκι μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού έγιναν 36 πρόσφυγες

Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η επιχείρηση διάσωσης 36 προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου αφού, σύμφωνα με καταγγελίες, τόσο το ελληνικό όσο και τουρκικό λιμενικό ήταν... απρόθυμα.

Η διάσωση των 36 προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Λέσβου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πέρασε από σαράντα κύματα. 

Οπως αναφέρει το stonisi.gr η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχε προηγηθεί μια πολύωρη διελκυστίνδα μεταξύ Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και Τουρκικής Ακτοφυλακής κατά την οποία και οι δυο πλευρές ισχυρίζονταν ότι η βάρκα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν ήταν στα δικά της η κάθε πλευρά χωρικά ύδατα. 

Δεδομένης της πληροφορίας ότι μια από τις γυναίκες που επέβαινε στη βάρκα είχε γεννήσει, τελικά επιλέχθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους η διάσωση των επιβαινόντων οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας. Από εκεί τρεις επιβαίνοντες εκ των οποίων δυο γυναίκες έγκυες αλλά καμία σε διαδικασία τοκετού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι και οι τρεις πολύ καλά στην υγεία τους και επιστρέφουν στο λιμάνι της Πέτρας. Ας σημειωθεί ότι κατά την αποβίβαση τους στην Πέτρα είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο τους αποβιβαζόμενους όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα οποία τους είχαν διασώσει.

Πρόκειται για την τρίτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο. Η πρώτη με 32 επιβαίνοντες είχε φτάσει στον Παληό και η δεύτερη με 40 στη βορειοδυτική Λέσβο. 

Τα social media κατακλύστηκαν από καταγγελίες για την αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα οι γυναίκες που βρίσκονταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Εδώ video από την πρσπάθεια των προσφύγων:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα