Μπαλάσκας: Ζητώ δημόσια συγγνώμη, δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται

Μπαλάσκας: Ζητώ δημόσια συγγνώμη, δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται

Τα γυρίζει τώρα ο συνδικαλιστής αστυνομικός, ο οποίος απολογήθηκε για δηλώσεις που "παρερμηνεύτηκαν", αφού "δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται".

Μετά από δύο 24ωρα, διάταξη ΕΔΕ, παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και σχετική ερώτηση του Γιώργου Αυτιά, ο Σταύρος Μπαλάσκας αποφάσισε να απολογηθεί για τη δήλωση που έκανε την περασμένη Παρασκευή, αποκαλώντας βλάκα τον 32χρονο γυναικοκτόνο επειδή δεν επέλεξε να πέσει στα… μαλακά ομολογώντας αμέσως τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ απολογήθηκε σε όσους “παρερμήνευσαν” μία τοποθέτηση, η οποία προκάλεσε οργισμένες, αλλά δίκαιες αντιδράσεις στα social media (και όχι μόνο).

Συγκεκριμένα, μετά την αρχική του δήλωση, από την οποία βέβαια απουσίαζε η συγγνώμη, ο Γιώργος Αυτιάς τον ρώτησε: “Η απάντηση συγγνώμη έκανα λάθος υπάρχει ή όχι;”, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να απαντά:

“Βεβαίως. Αν αυτό που είπα, όχι αυτό που εννοούσα, εκλήφθη αλλιώς από κάποιους ανθρώπους και προκάλεσε μία ταραχή, σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, διότι δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται. Είμαι άνθρωπος του νόμου. Είμαι ορκισμένος αστυνομικός. Έχω δείξει τα διαπιστευτήριά μου. Ο καθένας κατάλαβε τι εννοώ. Το “βλάκας” ήταν διότι προσπάθησε να ξεπεράσει έναν μηχανισμό για μία πολύ σοβαρή πράξη που έκανε και το δεύτερον ήταν ότι και ένας ακόμη που θα δήλωνε μία μεταμέλεια θα έπαιρνε μία ελάχιστη ποινή, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ελάχιστες ποινές”.

Θυμίζουμε πως ο κ. Μπαλάσκας είχε δηλώσει τα εξής:

“Είναι βλάκας (σ.σ. ο πιλότος). Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν “τά ‘χασε και τρελάθηκε”, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, “χωρίς να το θέλω”, “πρότερος έντιμος βίος”, χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε, έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα