Μπιμπίλας: Νέα “πυρά” μετά τις δηλώσεις Σερβετάλη για “πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων”

Μπιμπίλας: Νέα “πυρά” μετά τις δηλώσεις Σερβετάλη για “πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων”
Ο Σπύρος Μπιμπίλας ΕΡΤ

Η ανάρτηση του Άρη Σερβετάλη προκάλεσε τη νέα παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τόνισε πως η αναγνωρισιμότητα και η εξουσία κρύβονται πίσω από την απόφαση του ηθοποιού να αποχωρήσει από την παράσταση.

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τον θίασο της παράστασης “Ρινόκερος” στην οποία πρωταγωνιστούσε, διαφωνώντας με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που αποκλείονται μεταξύ άλλων από θέατρα και κινηματογράφους, προβάλλοντας ως επιχείρημα πως η Τέχνη ανήκει σε όλους, εμβολιασμένους και μη.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Άρης Σερβετάλης μέσω ανάρτησής του στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και της εκπομπής “Στούντιο 4”, έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά ηθοποιού, το να πει κάποιος σε έναν εργοδότη, «αναλόγως του τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση εγώ θα παίζω ή δεν θα παίζω – είναι κάτι πρωτοφανές για το ελληνικό θέατρο», αποκαλύπτοντας επίσης πως δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

“Θεωρώ απαράδεκτη συμπεριφορά να πει κανείς σε έναν εργοδότη ότι εγώ ανάλογα με το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση εγώ θα παίζω ή δεν θα παίζω, είναι κάτι πρωτοφανές για το ελληνικό θέατρο. Όσο καλός ηθοποιός κι αν είναι κάποιος”, δήλωσε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε: “Νομίζω πως αυτή τη στιγμή, η ελευθεριότητα που έχει ο Άρης στο να αποφασίζει αν θα παίζει η όχι σε μια παράσταση, του τη δίνει η αναγνωρισιμότητά του και η εξουσία που παίρνει απ’ αυτήν. Αν ένας άσημος ηθοποιός το έκανε αυτό θα εκδιωκώταν ή θα του ζητούσαν διαφυγόντα κέρδη. Βεβαίως, το ότι το είχε συμφωνήσει με τον εργοδότη, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Το ότι έχει βάλει έναν τέτοιο περίεργο όρο, είναι πολύ παράλογο”, είπε.

“Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προασπίζεται κάθε ηθοποιό που εκδιώκεται αν είναι ανεμβολίαστος, Σημαίνει ότι το Σωματείο μας παίρνει θέση ναι μεν να προτρέψει για τον εμβολιασμό, αλλά αν εκδιωχθεί κάποιος, τότε καταφεύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να τον προστατέψουμε και να αποζημιωθεί”, ανέφερε στη συνέχεια, εξηγώντας πως “αν κάποιος ηθοποιός εγκαταλείπει κάποια δουλειά και δεν είναι και μέλος του Σωματείου, δεν μπορούμε να τον προστατέψουμε”.

Έκανε μάλιστα λόγο και για αντισυναδελφική συμπεριφορά από πλευράς του Άρη Σερβετάλη, δηλώνοντας πως “ο κ. Σερβετάλης έχει πει σε συνεντεύξή του ότι δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξη Σωματείου. Αυτό είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά. Δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα