Μπουτάρης: 100 φορές να βανδαλίσουν τα μνημεία, 110 θα τα ξαναφτιάξουμε

Διαβάζεται σε 2'
Μπουτάρης: 100 φορές να βανδαλίσουν τα μνημεία, 110 θα τα ξαναφτιάξουμε
Ο Γιάννης Μπουτάρης MotionTeam

Ακροδεξιές οργανώσεις θεωρεί πως βρίσκονται πίσω από τους βανδαλισμούς εβραϊκών μνημείων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα πως “100 φορές κι αν βανδαλίσουν τα μνημεία, 110 φορές θα τα φτιάξουμε πάλι” έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αναφορικά με τους βανδαλισμούς των εβραϊκών μνημείων.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι το βάρος πέφτει σε ακροδεξιές οργανώσεις και στην ιδεολογία τους. Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία και οι πολίτες να καταλάβουν γιατι είναι καλή η πολυπολιτισμικότητα και να αποκατασταθεί μια αλήθεια για τον ρόλο που έπαιξε η εβραϊκή κοινότητα στην πόλη .

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε τον περασμένο Μάιο είπε ότι ο ένας μπήκε φυλακή και ο άλλος καταδικάστηκε με αναστολή. “Το μόνο που νιώθω είναι λύπη γι αυτούς τους ανθρώπους γιατί παρασύρονται” υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το οποίο όπως είπε αναμένεται η έγκριση του σχετικού διατάγματος στις Βρυξέλλες, ενώ έχουν ξεκινήσει εδαφολογικές μελέτες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως υπάρχει μια ανακούφιση για το γεγονός ότι φτάσαμε σε συμφωνία, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να φροντίσουμε για την εφαρμογή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα