Μυτιλήνη: Δύο κρούσματα με κορονοϊό στην πρόχειρη δομή – “καραντίνα”

Μυτιλήνη: Δύο κρούσματα με κορονοϊό στην πρόχειρη δομή – “καραντίνα”
Δομή Προσφύγων Eurokinissi

Τα δύο κρούσματα ανιχνεύτηκαν σε τυχαία δειγματοληψία από συνεργείο του ΕΟΔΥ, εννέα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην "καραντίνα" των Μεγάλων Θέρμων.

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ύπαρξη δύο κρουσμάτων ασυμπτωματικών ασθενών της νόσου του κορονοϊού covid 19 στην πρόχειρη δομή – «καραντίνα» στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου. Τη δομή δηλαδή που έφτιαξε το υπουργείο νοικιάζοντας από ιδιώτη το χώρο που είχε χρησιμοποιηθεί το 2015 ως χώρος φιλοξενίας από την IRC.

Τα δύο κρούσματα ανιχνεύτηκαν σε τυχαία δειγματοληψία από συνεργείο του ΕΟΔΥ, εννέα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην «καραντίνα» των Μεγάλων Θέρμων. Στη δομή διαμένουν 70 πρόσφυγες και μετανάστες συνολικά, από τους οποίους οι 51 έφθασαν στο νησί την περασμένη Τετάρτη στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι υπόλοιποι 19 την Κυριακή στα Λάψαρνα της ‘Αντισσας.

Οι δυο θετικοί στον ιό ασυμπτωματικοί ασθενείς παραμένουν σε ξεχωριστή καραντίνα στη δομή των Μεγάλων Θέρμων. Αύριο από τον ΕΟΔΥ θα ελεγχθούν και οι υπόλοιποι διαμένοντες στη δομή καθώς και οι Αστυνομικοί και Λιμενικοί και όσοι άλλοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα