Νέα Μέτρα: Ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες – Πότε θα γίνεται η διάθεση

Νέα Μέτρα: Ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες – Πότε θα γίνεται η διάθεση
Φαρμακοποιός με self test, εν μέσω πανδημίας intime.gr

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη συμπεριλαμβάνεται και η διάθεση ενός δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικους, εμβολιασμένους και μη, πολίτες.

Νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και των εορτών των Χριστουγέννων ανακοίνωσε εκτάκτως την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ αυτών ανακοινώθηκε και η δωρεάν διάθεση ενός self test προς όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, εν όψει των Χριστουγέννων.

Η διάθεσή τους θα γίνει σε δύο στάδια, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου ως τις 12 του μήνα. Σε δεύτερη φάση, θα διατίθενται από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου.

Ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας”, σημείωσε κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, προανήγγειλε μεταξύ άλλων πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα για κάθε πολίτη άνω των 60 ετών που δεν θα έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται από τις 16 Ιανουαρίου και μετά. Το διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και με νόμο θα συγκεντρώνεται σε ειδικό ταμείο και θα διατίθεται στις δομές υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα