Νέα Σμύρνη: Οι περιγραφές των αστυνομικών – “Σκοτώστε τον”

Νέα Σμύρνη: Οι περιγραφές των αστυνομικών – “Σκοτώστε τον”
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Το χαμένο πορτοφόλι του 22χρονου που τον κατέστησε κατηγορούμενο και το εξοργισμένο πλήθος.

Μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών που περιγράφουν της στιγμή της επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου τους ο οποίος χτυπήθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια της μαζικής διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη, περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Τις επόμενες ημέρες οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να περάσουν από το ανακριτικό γραφείο προκειμένου να απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Αυτό φαίνεται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις των συναδέλφων του τραυματισμένου αστυνομικού, οι οποίες ελήφθησαν προανακριτικά και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Μεταξύ των κατηγορούμενων και ένας 22χρονος, η εμπλοκή του οποίου έγκειται στο ότι εντοπίστηκε το πορτοφόλι του κοντά στο σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός. «Σε απόσταση 3 με 4 μέτρα από τον πεσμένο αστυνομικό είδα πεσμένο στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι μαύρου χρώματος και έσκυψα να το πάρω θεωρώντας ότι ανήκει είτε σε κάποιον από τους δράστες που επιτέθηκαν με σφοδρότητα στους αστυνομικούς είτε σε κάποιον αστυνομικό. Στο οδόστρωμα σε απόσταση λίγων μέτρων από το πορτοφόλι και προς το οδό Πλαστήρα βρήκα και ένα διάφανο πλαστικό μπουκάλι το οποίο σύμφωνα με την ετικέτα του περιείχε βενζίνη. Άνοιξα το πορτοφόλι για να δω αν υπήρχε εντός του κάποια ταυτότητα….» Υποστήριξε ο ειδικός φρουρός που το εντόπισε και πρόσθεσε: «Στις 9:50 το βράδυ και ενώ βρισκόμουν σε επιφυλακή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης προσήλθε στο σημείο ένας νεαρός με τη μητέρα του λέγοντας μας ότι έχασε το πορτοφόλι του», με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που δίνει ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και συνάδελφος του θύματος. «Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα. Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος» αναφέρει. Ο αστυνομικός αναφέρει τότε πως τι είδε στην προσπάθειά του το προσεγγίζει το συνοδηγό του: «κινούμασταν προς το συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν “Σκοτώστε τον γαμήστε τον”. Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους με τα πόδια τους με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος».

Αντίστοιχα, άλλος ειδικός φρουρός μέλος της ομάδας Δράσης που δέχθηκε επίθεση, κατέθεσε: «Είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια τα πόδια με βέργες με κοντάρια με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν  ο ένας τον άλλον “γάμησε τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κωλόμπατσε”».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα