Νεκρή 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη – Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς

Νεκρή 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη – Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς
INTIME

Νέο σοκαριστικό περιστατικό με τον θάνατο 19χρονης εγκύου. Για μεγάλη καθυστέρηση του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο οι συγγενείς. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Τραγικά είναι τα τελευταία 24ωρα με περιστατικά που σοκάρουν το πανελλήνιο και προκαλούν θλίψη αλλά και οργή για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) της χώρας.

Μετά τον θάνατο της 63χρονης σε καρότσα φορτηγού στην Κω, συγκλονίζει η είδηση θανάτου μίας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, παραπονέθηκε το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της και τους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς αναφέρουν στον ΣΚΑΙ πως το ζευγάρι κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 10:24 και ακολούθησαν δεκάδες τηλέφωνα έως τις 13:14. Δεν ανέφεραν τι ώρα έφτασε το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές NEWS 24/7, οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν με τις καταγραφές στα συστήματα του ΕΚΑΒ, τόσο για τις ώρες κλήσης, όσο και για τη δήλωση της σοβαρότητα της κατάστασης της εγκύου από τον σύζυγο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το περιστατικό να μην χαρακτηριστεί «υψηλής προτεραιότητας».

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για όσα μεσολάβησαν από την πρώτη κλήση μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Πάντως, οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ καταγράφονται και έτσι σύντομα αναμένονται ακριβείς λεπτομέρειες για την υπόθεση (πόσες κλήσεις έγιναν, με ποιες δηλώσεις, πότε πήγε το ασθενοφόρο κ.λπ.).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα