Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου σε βάρος επιβάτη

Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου σε βάρος επιβάτη
Υoutube

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει οδηγό λεωφορείου να βρίζει χυδαία ανήμπορο επιβάτη. Πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες.

Νέο περιστατικό άκρως επιθετικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος επιβάτη από οδηγό λεωφορείου, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook η συλλογικότητα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη” ο οδηγός λεωφορείου σταματά το όχημα, κατεβαίνει από αυτό και πηγαίνει από την εξωτερική πλευρά στη μεσαία πόρτα που έχει ανοίξει. Εκεί στέκεται και ετοιμάζεται να κατέβει ένας άνδρας με μπαστούνι.

Ο οδηγός αρχίζει να τού επιτίθεται λεκτικά φωνάζοντας οτι του έβρισε τη μητέρα στα ρώσικα, ενω ο επιβάτης το αρνείται. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού απέναντι στον επιβάτη, ο οποίος είναι εμφανώς  ανήμπορος να αντιδράσει,  συνεχίζεται με υβριστικά σχόλια. “Σκάσε”, “ελληνικά ξέρεις; γ@μω τα ρωσικά σου” ενώ κάποια στιγμή φαίνεται ο οδηγός να χτυπά τον άνδρα στο στήθος, κάνοντάς τον να χάσει προς στιγμήν την ισορροπία του.

Ο οδηγός συνεχίζει να τον απειλεί αλλά βλέποντας προφανώς ότι ο επιβάτης έχει αρχίσει να μην αισθάνεται καλά, τον αναγκάζει να επιστρέψει στο λεωφορείο. Του λέει μάλιστα να μπει στο όχημα “για να δουν οι άνθρωποι οτι είσαι καλά. Δεν θα σε πληρώνω εγώ για καινούργιο”.

Τη στιγμή εκείνη κι ενώ και οι δύο έχουν μπει μέσα στο λεωφορείο ο οδηγός αντιλαμβάνεται οτι κάποιος επιβάτης τραβάει βίντεο. “Βίντεο τραβάς; Τώρα θα σου πω κι εσένα” είναι τα τελευταία λόγια που ακούγονται.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ελεεινής συμπεριφοράς οδηγού μέσα σε λίγες ώρες. Σε λεωφορείο της Αθήνας οδηγός ανάγκασε μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του προκειμένου να καθίσει μια γυναίκα, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, “εδω κουμνάντιο κάνω εγώ”.

Ήδη για το πρώτο περιστατικό έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αντίστοιχες κινήσεις και για την δεύτερη περίπτωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα