Νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του ΣτΕ

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος EUROKINISSI

Αλλαγές στο "τιμόνι" της Δικαιοσύνης καθώς μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επελέγη για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι από σήμερα, ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την Ευαγγελία Νίκα να αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, που μέχρι πρότινος είχε τη θέση της αντιπροέδρου.

Ο κ. Ντογιάκος έχει χειριστεί πλήθος σημαντικών υποθέσεων με έντονο πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, ενώ έξω από το σπίτι του είχε βρεθεί το 2018 εκρηκτικός μηχανισμός. Κορωνίδα των υποθέσεων που έχει χειριστεί στην καριέρα του ο κ. Ντογιάκος ήταν η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 τότε βουλευτών του κόμματος.

Η Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004. Γεννημένη το 1957 στην Αθήνα, η αντοπρόεδρος του ΣτΕ, έχει λάβει πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Η ίδια διορίστηκε εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 18.2.84 και το 1986 προήχθη στο βαθμό του Εισηγητή. Στο βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ προήχθη στις 2.8.91 και στο βαθμό του Συμβούλου του ΣτΕ στις 7.10.2004. Στη Διάσκεψη των Προέδρων πριν από ένα χρόνο, όταν είχε προτιμηθεί ο Δημήτρης Σκαλτσούνης, δεύτερη σε ψήφους ήταν η κυρία Νίκα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, ΣΤΕ
SHARE:

24Media Network