Novartis: Διπλή έρευνα μετά τις αλληλοκατηγορίες Αγγελή και Τουλουπάκη

Novartis: Διπλή έρευνα μετά τις αλληλοκατηγορίες Αγγελή και Τουλουπάκη

Η διπλή ερευνα αφορά στα αδικήματα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας και της παραβίασης μυστικότητας της ανάκρισης και αφορά σε ενέργειες ή παραλείψεις των εισαγγελικών λειτουργών, αρμόδιων για την υπόθεση Novartis.

Στο επίκεντρο μίας διπλής ποινικής έρευνας μπαίνουν οι αναφορές των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη και Ιωάννη Αγγελή σχετικά με την υπόθεση Novartis. Την προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Τρεις αναφορές που συνέταξαν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελής και η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, θα αποτελέσουν το βασικό αντικείμενο της έρευνας που ξεκινά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλας, με εντολή της Ξένης Δημητρίου.

Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας της και έχοντας περάσει περίπου ένα εξάμηνο από την υποβολή των επίμαχων καταγγελιων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εδωσε παραγγελία να ερευνηθούν ενδελεχώς οι αναφορές των δύο εισαγγελικών λειτουργών που επί της ουσίας επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για ενέργειες στην υπόθεση Νovartis.

Από τη μία, ο Ιω. Αγγελής μιλά για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis, με την Ελένη Τουλουπάκη να απαντά επικαλούμενη σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς είχε ο Ιω. Αγγελής. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας αναφέρει -κατά πληροφορίες- ότι ο αντεισαγγελέας Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας.

Πλέον αναμένεται η κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων για να καταθέσει ενόρκως έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί και από ποια πρόσωπα αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διενέργεια και πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, την οποία θα χειριστεί πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, στον οποίο διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα και αναμένεται να ερευνηθούν τόσο οι καταγγελίες της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς όσο και εκείνες του Ιω. Αγγελή. Την αντίστοιχη πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελική λειτουργό διενεργεί ο αντεισαγγελέας ΑΠ Δημ. Δασούλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα