Novartis: Κατά του Ιω. Αγγελή κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη

Novartis: Κατά του Ιω. Αγγελή κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη
Γραφεία της Novartis Denis Linine

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες σε βάρος του πρώτου για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis. Στράφηκε κατά του πρώην επόπτη της και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελή.

Συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και στοιχεία σε βάρος του πρώην επόπτη της Ιω. Αγγελή, κατέθεσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες σε βάρος του πρώτου για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Η εισαγγελέας Εφετών κατά την πολύωρη κατάθεσή της, προσκόμισε στοιχεία με στόχο την επιβεβαίωση των καταγγελιών της, σύμφωνα με τις οποίες ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Ιω. Αγγελής, προχώρησε σε διάφορες παρεμβάσεις. Η Ελένη Τουλουπάκη κατά πληροφορίες, έκανε λόγο για υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, την οποία φέρεται να επιβεβαιώνουν και οι γραμματείς που βρίσκονταν στο γραφείο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο αντεισαγγελέας του ΑΠ είχε πάρει μέσα από τη δικογραφία της Novartis πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα του FBI, τα οποία τελικά επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα. Παράλληλα, ανέφερε ότι ακόμα δύο φορές ο Ιω. Αγγελής μπήκε, συνοδεία αστυνομικού, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Εισαγγελίας, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη ήταν απούσα, και πήρε υλικό τόσο από τη δικογραφία της Novartis, όσο και από άλλες υποθέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, τα στοιχεία αυτά που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μεταφέρθηκαν σε στικάκι και δεν έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα.

Επίσης, η Ελένη Τουλουπάκη καταλόγισε στον Ιω. Αγγελή ότι άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, ενώ εκτίμησε ότι στόχος του ήταν η καθυστέρηση της έρευνας.

Ειδική αναφορά έγινε και για τη συνάντηση με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι Αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν, αλλά ο Ιω. Αγγελής αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να αναλάβουν οι δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα