Novartis: Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης – Θύελλα αντιδράσεων

Novartis: Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης – Θύελλα αντιδράσεων
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης Eurokinissi

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί σήμερα τον δημοσιογράφο και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα, επειδή ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis.

Στην υλοποίηση μιας σκληρής στάσης που θέλει δημοσιογράφους, ελεγχόμενους για κακουργηματικές πράξεις, η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί σήμερα ενώπιον της τον εκδότη Κ. Βαξεβάνη. Ο κατηγορούμενος για τέσσερα αδικήματα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, έχει κληθεί σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα θα παρουσιαστεί και ο επίσης εκδότης, Γ. Φιλιππάκης.

Αν και επί του πρακτέου, οι δύο άνδρες αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να λάβουν γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, η όλη ενέργεια έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Άλλωστε, η δίωξη κατά του Τύπου καταδεικνύει τη θέση που έχει πλέον η ερευνητική δημοσιογραφία, η οποία φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί έντονα. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι εκτός από τους δύο κατηγορούμενους, έχουν κλητευθεί ακόμη δύο δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν έντονα με την υπόθεση, η Γιάννα Παπαδάκου και ο Αλέξανδρος Τάρκας, στους οποίους επίσης αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» αναφέρεται σε «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης», καθώς και σε «σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και το κύμα ακρίβειας όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο». Σύμφωνα με την Αλέξη Τσίπρα, «η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Η υπόθεση δεν θα μπορούσε να μην πάρει πολιτικές διαστάσεις, αφού ως βασικό πρωταγωνιστικό πρόσωπο εμφανίζεται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος φέρεται να παρενέβη στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση του κύκλου των απολογιών που αφορά στους δημοσιογράφους, αναμένεται να κλητευθούν πρόσωπα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και στη συνέχεια ο ίδιος ο πρώην αν. υπουργός.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης, έχει αναρτήσει μέσω Facebook, κάλεσμα συμπαράστασης προς το δημοσιογράφο, γράφοντας: «Αύριο στις 1.00μμ έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!!ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ». Από την πλευρά της, η ΝΔ σχολίασε σχετικά: «το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version