Ντοκουμέντο: Η στιγμή που αφιονισμένος άνδρας των ΜΑΤ σπάει κατάστημα και τραυματίζει κοπέλα

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που αφιονισμένος άνδρας των ΜΑΤ σπάει κατάστημα και τραυματίζει κοπέλα

Από τα σπασμένα τζάμια του καταστήματος τραυματίστηκε μια κοπέλα. Ο άνδρας των ΜΑΤ καταγράφεται να λέει "ναι, είμαι τρελός". Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα από τη δράση των ΜΑΤ το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται άνδρας των ΜΑΤ να προσπαθεί να εισέλθει σε κατάστημα της περιοχής με τους εργαζόμενους να κλείνουν την κεντρική πόρτα.

Όταν εκείνοι καταφέρουν να κλείσουν την πόρτα, ο αστυνομικός σπάει τη τζαμαρία με τα θραύσματα να τραυματίζουν στο χέρι μια κοπέλα που δεν πιστεύει το τι έχει συμβεί.

“Ρε είσαι τρελός;” ακούγεται να φωνάζει κοπέλα που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα, ενώ ο ίδιος απαντάει “ναι τρελός είμαι, περάστε όλοι έξω”.

Στο τέλος των πλάνων καταγράφεται ξεκάθαρα ο τραυματισμός της κοπέλας.

Πρόκειται για ακόμη ένα ντοκουμέντο στο οποίο ένστολοι καταστρέφουν ξένες περιουσίες, με το φαινόμενο να έχει επαναληφθεί στην περιοχή των Εξαρχείων. Είναι σαφές πως το βίντεο εκθέτει και πάλι την ελληνική κυβέρνηση και δη, το αρμόδιο Υπουργείο.

Η βιαιότητα άλλωστε που επέδειξε η ΕΛΑΣ την Τρίτη, καταγράφεται και σε άλλα πλάνα που έκαναν τον γύρο των social media. Στο 1.44 των παρακάτω πλάνων φαίνεται η απόπειρα των ΜΑΤ να μπουν σε κατάστημα και να βιαιοπραγούν εν γένει εναντίον διαδηλωτών, χτυπώντας τους και προσπαθώντας να διαλύσουν με κάθε τρόπο την πορεία.

Εντύπωση προξενεί το γεγονός άλλωστε πως φαίνεται να γίνεται άγρια προσαγωγή και νεαρού που περνούσε με το μηχανάκι του από το σημείο, με εκείνον να διαμαρτύρεται δικαίως για όσα έλαβαν χώρα.

Από την ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε πως από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί, ενώ έγιναν τουλάχιστον έξι προσαγωγές, ενώ για τον αστυνομικό που σπάει τη τζαμαρία, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα αναρτήθηκαν στο Indymedia, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι μερικοί από αυτούς κλήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό στο πλαίσιο της εξιχνίασης της υπόθεσης της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ (13/11/2020) όπου συνελήφθησαν 25 άτομα με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν:

“Την 12.30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.

Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι άτομα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα