Ο “Ιανός” μετέτρεψε σε λίμνη την Καρδίτσα – Ανυπολόγιστες ζημιές

Ο “Ιανός” μετέτρεψε σε λίμνη την Καρδίτσα – Ανυπολόγιστες ζημιές
karditsalive.net

Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Καρδίτσα, με το κέντρο της πόλης να έχει μετατραπεί σε λίμνη. Καταστήματα και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Τις πληγές τους μετρούν στην Καρδίτσα, αφού εκτός από τις γύρω περιοχές, μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό της τοπικής ιστοσελίδας KarditsaLive, το πέρασμα του “Ιανού” από την πόλη ήταν σαρωτικό, δημιουργώντας μία αποκαρδιωτική εικόνα την επομένη των ισχυρών βροχοπτώσεων. Καταστήματα, υπόγεια και ισόγεια πολυκατοικιών έχουν πλημμυρίσει, ενώ το ύψος του ύδατος στην Κεντρική Πλατεία της πόλης φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά.

Μάλιστα, στο κέντρο της Καρδίτσας φέρεται να υπάρχει έντονη μυρωδιά πετρελαίου, με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να διώξουν τα νερά από τους χώρους των καταστημάτων.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης αλλά και τηλεπικοινωνιών, με την επικοινωνία τόσο στην πόλη όσο και εκτός αυτής να είναι αδύνατη. Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλες, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις κλήσεις των πολιτών στην Πυροσβεστική να συνεχίζονται.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα