Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο κατώφλι του εισαγγελέα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο κατώφλι του εισαγγελέα
Ο Πέτρος Φιλιππίδης papadakispress

Οι καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρας βιασμού φέρνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη στο εισαγγελικό γραφείο με την ιδιότητα του υπόπτου. Η τέταρτη περίπτωση που δεν οδήγησε πουθενά.

Με ένα συγκεκριμένο modus operandi εμφανίζεται ότι λειτουργούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχει στη διάθεση της η ελληνική Δικαιοσύνη και οι οποίες οδήγησαν στην κλήτευση του κωμικού ηθοποιού προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις γυναίκες που μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατήγγειλαν τη σεξουαλική τους κακοποίηση από τον ίδιο άνθρωπο, κατέθεσαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλο, τρία διαφορετικά περιστατικά, τα οποία ωστόσο φαίνεται να έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στην καταγγελία βιασμού όσο και στις δύο που αφορούν σε απόπειρες βιασμού, αναφέρεται ότι κλείστηκε ραντεβού με πρόσχημα μία μελλοντική επαγγελματική συνεργασία. Οι συναντήσεις φαίνεται ότι έλαβαν χώρα σε ένα σημείο που δεν θα προξενούσε υποψίες ή ανησυχία, ενώ γίνονταν μέσα στην ημέρα, και όχι νυχτερινές ώρες.

Μάλιστα, ο εισαγγελικές λειτουργός επιχειρώντας να αποσαφηνίσει κάθε στοιχείο που είχε στη διάθεση του, κάλεσε προς κατάθεση και όλα τα πρόσωπα τα οποία προτάθηκαν από τις καταγγέλουσες ως μάρτυρες προς επίρρωση των ισχυρισμών τους.

Το στοιχείο που δεν έφερε αποτέλεσμα

Κατά την έρευνα πάντως, ασφαλείς πληροφορίες επισημαίνουν ότι εντοπίστηκε κι ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από το γνωστό κωμικό. Το γεγονός αυτό οδήγησε μάλιστα τις αρχές, να καθυστερήσουν την κλήτευση του Πέτρου Φιλιππίδη, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν θα είχαν στα χέρια τους ακόμα μία επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, η τέταρτη αυτή γυναίκα, η οποία είναι δημοφιλής, δεν δήλωσε πρόθυμη να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα η έρευνα να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός κλήθηκε τελικά να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις του την ερχόμενη Παρασκευή, αν και δεν αποκλείεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, για να μπορέσει να απαντήσει στους ισχυρισμούς των τριών γυναικών. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τοποθετηθεί γύρω από το κακούργημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού (επίσης κακουργηματικής φύσεως) που εμφανίζονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014.

Η καταγγελία για βιασμό

Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού, η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Μάλιστα, η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, τελικά ο εισαγγελικός λειτουργός, κρίνοντας τις περιγραφές της, αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως η καταγγέλουσα δεν κατανόησε ότι οι πράξεις που του απέδωσε, συνιστούν διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, δίχως απαραίτητα να έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο από ένα σημείο και μετά δεν ένιωθε καλά με τη συνάντηση. “Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με την μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”, έχει αναφέρει στην καταγγελία της, ενώ εξήγησε ότι λίγο πριν κατορθώσει να διαφύγει, ο ηθοποιός της είπε «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η πιο πρόσφατη καταγγελία είναι εκείνη γυναίκας η οποία υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να τη βιάσει τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Τελικά, όπως έχει αναφέρει η καταγγέλουσα, οι έντονες αντιδράσεις της, οδήγησαν τον ηθοποιό να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και εκείνη ουσιαστικά να πηδήξει έξω.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σχεδόν από την πρώτη στιγμή υπήρξε ένας καταιγισμός καταγγελιών ηθοποιών για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τα οποία έχουν παραγραφεί και δεν μπορεί να διερευνήσει η ελληνική Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, στα χέρια των εισαγγελικών αρχών έχουν φτάσει και αναφορές για κακουργηματικής φύσεως πράξεις (βιασμό και απόπειρα βιασμού) για τις οποίες επίσης έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής, και έτσι δεν πρόκειται να διερευνηθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα