Ομάδα διαχείρισης άγχους στον Ίασμο

Ομάδα διαχείρισης άγχους στον Ίασμο

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που κατακλύζει τη ζωή όλων μας και εκφράζεται με νευρικότητα, ανησυχία, φόβο, εκρήξεις θυμού ακόμα και σωματικό πόνο. Η βιωματική ομάδα του Ιάσμου στοχεύει στην αναγνώριση, την ανακούφιση και την επαρκή διαχείριση και την προφύλαξη του οργανισμού από την επήρεια του άγχους

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που κατακλύζει τη ζωή όλων μας και εκφράζεται με νευρικότητα, ανησυχία, φόβο, εκρήξεις θυμού ακόμα και σωματικό πόνο. Η πηγή αυτής της ταραχής δεν είναι πάντα γνωστή ή εύκολα αναγνωρίσιμη, γεγονός που ενισχύει τη δυσφορία και την ανασφάλεια που νιώθουμε.

Η οικονομική κρίση, η ένταση της καθημερινότητας, οι συνήθειες και οι βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις του κάθε ατόμου επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την επίδραση του άγχους στην σωματική και ψυχική του υγεία.

Για τους παραπάνω λόγους στον Ίασμο διοργανώνουμε μια ομάδα με βασικές επιδιώξεις την αναγνώριση, την ανακούφιση και την επαρκή διαχείριση και την προφύλαξη του οργανισμού από την επήρεια του άγχους. Με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα του άγχους, που επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, και να φτάσουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσάρεστων επιπτώσεών του.

Σκοπός μας είναι μετά το τέλος των συναντήσεων το κάθε μέλος, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της ομάδας, να έχει καταφέρει να διαχειρίζεται εποικοδομητικά τη δυσφορία που του προκαλεί το έντονο άγχος στη ζωή του.

Μετά τις συναντήσεις μας στοχεύουμε στο να:

- Διακρίνουμε το άγχος που μας κινητοποιεί από το άγχος που μας βλάπτει

- Αναγνωρίζουμε κάθε μέρα με ποιον τρόπο εκδηλώνεται το άγχος στον οργανισμό μας

- Καταφέρουμε να μειώσουμε τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα του άγχους και των κρίσεων πανικού

- Ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας σαν όπλο απέναντι στο άγχος

- Μειώσουμε το άγχος στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, μέσα από τη σωστή επιβολή των προσωπικών μας ορίων

- Αντικαταστήσουμε τις συμπεριφορές που μας κάνουν μη λειτουργικούς/ες με νέες πιο βοηθητικές

- Αποκτήσουμε τα απαραίτητα «εργαλεία» για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχη ομάδα στο παρελθόν, θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα 18:30-20:30, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και θα διαρκέσει 2 μήνες.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες, πριν την εισαγωγή τους στην ομάδα θα προετοιμαστούν σε μία ατομική συνάντηση με τις συντονίστριες.

Ιωάννα Κορδαλή - Ψυχολόγος. BSc Psychology - MSc Mental Health. Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή θεραπεία

Εύη Καραγεώργου – Κλινική Ψυχολόγος ΕΚΠΑ. MSc Clinical Psychology and Mental Health. Ειδίκευση στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική θεραπεία.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα:

6933349021 – 6973932464 – 210-6126439 ή στο: [email protected]

Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ ανά μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κέντρο Ίασμος, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

www.iasmos.eu

Facebook: Δίμηνη ομάδα Διαχείρισης Άγχους

SHARE:

24Media Network