Παγώνη: Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι οι μάσκες - Υπαρκτός ο κίνδυνος για νέα κύματα

Κόσμος με μάσκες στο Σύνταγμα
Κόσμος με μάσκες στο Σύνταγμα EUROKINISSI

Την ανάγκη διατήρησης της μάσκας ως μέσο προστασίας κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη. Τι αναφέρει για τα ενδεχόμενα νέα κύματα και τους εμβολιασμούς.

Για σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τι καλοκαίρι.

«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελειώσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι», είπε η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

ADVERTISING

Όπως σημείωσε, ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα είναι υπαρκτός, τα οποία ωστόσο θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αυτή τη στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις, τόνισε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

Τέλος, ενόψει του Πάσχα, εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η κα Παγώνη συστήνει διενέργεια rapid test.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού, μάσκες, Covid-19
SHARE:

24Media Network