Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών για Πάτρα: "Ο λάθος χειρισμός των περιστατικών δημιουργεί σύγχυση"

Δωμάτιο νοσοκομείου
Δωμάτιο νοσοκομείου ISTOCK

Σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης προκαλούν οι δηλώσεις ιατροδικαστών που δεν χειρίζονται τα περιστατικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών.

Θέση παίρνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών, στο θέμα που αφορά δηλώσεις ιατροδικαστών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν είχαν καμιά σχέση με υπό διερεύνηση περιστατικά, όπως η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Όπως τονίζεται ο λάθος χειρισμός των περιστατικών δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή περιστατικά που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, απασχολούν την κοινή γνώμη και στη διερεύνηση των οποίων συμμετέχει και η ιατροδικαστική επιστήμη, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών
Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, Πάτρα
SHARE:

24Media Network