Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Κάλεσμα σε υποψηφίους φοιτητές – φοιτήτριες να “ανοίξουν τα φτερά τους”

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Κάλεσμα σε υποψηφίους φοιτητές – φοιτήτριες να “ανοίξουν τα φτερά τους”
Αίθουσα πανεπιστημίου iStock

Έρευνα, καινοτομία, υπερσύγχρονα εργαστήρια, στήριξη στα πρώτα επαγγελματικά βήματα των αποφοίτων και σύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την απασχόληση. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου «απαντά» σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις.

Με 6 Σχολές και 18 Τμήματα σε 6 νησιά του Αιγαίου, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Λήμνο και Σύρο και ένα ευρύ φάσμα σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καλεί τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελλαδικών να ανοίξουν τα φτερά τους για να «πετάξουν» προς τη γνώση και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει κίνητρα για σπουδές σε σύγχρονα πεδία, προοπτικές για εξέλιξη και προωθεί πρωτοβουλίες που αποτελούν στρατηγική του κατεύθυνση, όπως η πρακτική άσκηση για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα έχει διαρκή προσανατολισμό σε ευκαιρίες διεθνοποίησης και ακαδημαϊκών συνεργασιών που ανοίγουν δρόμους για τους νέους και τις νέες όπως κοινές ακαδημαϊκές δραστηριότητες με άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ERUA του οποίου είναι μέλος.

Τα ποσοστά συμμετοχής των αποφοίτων σε προγράμματα πρακτικής άσκησης, καταδεικνύουν ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν «επενδύει» μόνο στην κοινωνία της γνώσης αλλά δημιουργεί και εργασιακές ευκαιρίες και προοπτικές.

Τα ποσοστά επιτυχίας του Πανεπιστημίου

Ενδεικτικά, σε τμήματα όπως το Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, η πρακτική άσκηση σε φορείς του ιδιωτικού τομέα έφτασε για την περίοδο 2020 – 2021 το 97,06%, στο Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων το 91,94%, στο Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών το 88,64% . Αξιοσημείωτα ήταν τα ποσοστά πρακτικής άσκησης σε φορείς του Δημοσίου Τομέα για τους τελειόφοιτους και τις τελειόφοιτες του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (75%) και Γεωγραφίας, όπου επίσης έφτασε το 75%.

Υψηλή είναι και η συμμετοχή στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+, μια πρωτοβουλία που παρέχει τη δυνατότητα για σπουδές σε συνεργαζόμενο Ίδρυμα και πρακτική άσκηση σε φορέα υποδοχής του εξωτερικού, τόσο σε φοιτητές και φοιτήτριες, όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το έχουν αξιοποιήσει 42 άτομα.

«Σκορ» σημειώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας: 71% των προπτυχιακών σπουδών 81% μεταπτυχιακών προγραμμάτων και 93% των διδακτορικών σπουδών.

Πέραν των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναδεικνύει την αξία της αποκέντρωσης και τα πλεονεκτήματα μιας ποιότητας ζωής εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, σε νησιά με υποδομές και φυσικά χαρίσματα, ενώ συμβάλλει και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια διαφορετική «φοιτητική καθημερινότητα» με άμεση επικοινωνία διδασκομένων και διδασκόντων, που «γεννά» μια δεμένη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αναφερόμενη στις ευκαιρίες που δίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για όσους και όσες φοιτούν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, η Πρυτάνισσα, κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι μια ζωντανή κυψέλη με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, με δυναμική για πρωτοτυπία και καινοτομία και με στρατηγική κατεύθυνση για την αριστεία στη διδασκαλία και μάθηση, την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα