ΕΦΚΑ: Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για ένταξη στις 72 δόσεις

ΕΦΚΑ: Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για ένταξη στις 72 δόσεις
ΕΦΚΑ eurokinissi

Σειρά παρατάσεων από τον ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας. Η νέα παράταση δόθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου, παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων για τον ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εισφορές

Στο μεταξύ το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ στην αυριανή του Συνεδρίαση (27/01/2022) αναμένεται να αποφασίσει την παράταση έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 της προθεσμίας πληρωμής των κάτωθι ασφαλιστικών υποχρεώσεων:

  • Καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Δεκεμβρίου 2021, Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών.
  • Υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου Δεκεμβρίου 2021 εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.
  • Καταβολής δόσεων όλων των ρυθμίσεων.

Η παράταση δίδεται καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων κατά τις –αρχικώς προβλεπόμενες- ημερομηνίες

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα