ΕΕ: “Χαλυβδώνει” τις επαφές της με τη Ρωσία παρά τον πόλεμο

Διαβάζεται σε 2'
Russia Europe
Russia Europe iStock

Εκτός από σίδηρο και χάλυβα, αυξήθηκαν επίσης τον Μάρτιο και οι εξαγωγές ρωσικού αλουμινίου στην ΕΕ κατά 29% σε μηνιαία βάση, φθάνοντας τα 91,4 εκατ. ευρώ-στο υψηλότερο ποσό από τον περασμένο Οκτώβριο.

H Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε απότομα τις εισαγωγές σιδήρου, χάλυβα και αλουμινίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti , που επικαλείται ευρωπαϊκές στατιστικές.

Έτσι, η Μόσχα τον Μάρτιο έγινε ο δεύτερος κύριος προμηθευτής σιδήρου και χάλυβα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξάνοντας τις εξαγωγές κατά 1,7 φορές σε μηνιαία βάση, ύψους 328 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων ρωσικού σιδήρου και χάλυβα από τον Μάιο του 2023, όταν οι χώρες της ΕΕ είχαν εισαγάγει αυτά τα μέταλλα από τη Μόσχα, αξίας  για 369 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας των μετάλλων αυτών ήταν το Βέλγιο, το οποίο αύξησε τις αγορές κατά 3,5 φορές -στα 130,5 εκατ. ευρώ. Αυτή έγινε η μεγαλύτερη αγορά για τη χώρα από τον Ιούνιο του 2022. Η Ιταλία αύξησε  επίσης τις εισαγωγές ρωσικών μετάλλων κατά 30% και η Δανία, κατά 30%. Στους πέντε καλύτερους «πελάτες» ρωσικών μετάλλων είναι επίσης η Τσεχία και η Ολλανδία.

Εκτός από σίδηρο και χάλυβα, αυξήθηκαν επίσης τον Μάρτιο και οι εξαγωγές ρωσικού αλουμινίου στην ΕΕ κατά 29% σε μηνιαία βάση, φθάνοντας τα 91,4 εκατ. ευρώ-στο υψηλότερο ποσό από τον περασμένο Οκτώβριο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στον πενταπλασιασμό των εισαγωγών από τη Γερμανία, αξίας 22,4 εκατ. ευρώ. Η Ισπανία (+69%) και η Πολωνία (+21%) αύξησαν επίσης τις εισαγωγές αλουμινίου από τη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα