”Παράθυρο” για άνοιγμα λιανεμπορίου σε ζώνες

”Παράθυρο” για άνοιγμα λιανεμπορίου σε ζώνες
Στιγμιότυπα από την Ερμού ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

«Να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη. Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε γεωγραφικές ζώνες άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ήταν, ωστόσο, κάθετος ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης.

«Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό. Αν οι γιατροί μας πούνε ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πάντως ότι μπορεί στην παρούσα φάση ξεφύγαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, και να είμαστε στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία, όχι όμως χωρίς κόστος σε θανάτους και στην οικονομία.

«Αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα. Όποια χώρα ξεθάρρεψε, όπως η Βρετανία βρίσκεται μέσα στη θύελλα, επομένως πρέπει να κινηθούμε με εξαιρετικά προσεκτικά βήματα για να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη. Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ» προειδοποίησε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα