Πάσχα: Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Πάσχα: Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα
Μεταφορά Αγιου Φωτος, 2020 Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Οι ιδιαιτέρες περιστάσεις της πανδημίας του κορονοϊού έφεραν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς την παραλαβή και την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα.

Τα τεστ PCR αλλά και τα rapid test έχουν ήδη μπει στην καθημερινότητα των εκκλησιών, με αφορμή και το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας. Κινητές μονάδες δειγματοληψίας βρέθηκαν από το πρωί έξω από την Μητρόπολη Αθηνών και την Αγία Τριάδα του Πειραιά ωστε να κάνουν rapid test σε κληρικούς, ψάλτες και άλλα άτομα που απασχολούνται σε ναούς, αλλά και σε προσερχόμενους πιστούς.

Το ζήτημα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, προσέκρουσε αρχικά στο εμπόδιο των αυστηρών κανόνων στις αεροπορικές μετακινήσεις που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Παρ’ όλα αυτά, οι αντιστάσεις κάμφθηκαν λόγω της ιερότητας της περίστασης,

Νωρίς το Μεγάλο Σάββατο θα ταξιδέψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών – αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης και ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, με προορισμό τα Ιεροσόλυμα, με μοναδικό όρο την επίδειξη αρνητικού PCR ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι πίσω στην Ελλάδα περίπου στις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα