Πάτρα: Κλειστή όλη εστίαση την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα

Πάτρα: Κλειστή όλη εστίαση την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα
Κλείσιμο καταστημάτων εστίασης Eurokinissi

Κλειστά θα είναι τα μαγαζιά της εστίασης στην Πάτρα, την Δευτέρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Τα καταστήματα της εστίασης θα κατεβάσουν ρολά την Δευτέρα 8/11, με απόφαση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με σκοπό τον περιορισμό των ανεμβολίαστων.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, μιλώντας στο THEBEST, τόνισε ότι ο κλάδος δεν έχει άλλο τρόπο, παρά να εκδηλώσει δυναμικά την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

“Τη Δευτέρα πάμε για γενικό κλείσιμο. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και πάμε για γενική απεργία. Στόχος να μην λειτουργεί τίποτα, ούτε το take away”, είπε.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ – Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας εκφράζει την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Το κείμενο του ΣΚΕΑΝΑ

“Δύο χρόνια, Κύριοι της Κυβέρνησης,

Ζητήσατε εμβόλια, είπαμε ναι

Ζητήσατε μάσκες και μέτρα στα μαγαζιά μας, είπαμε ναι

Ζητήσατε αποστάσεις, είπαμε ναι

Μας αναγκάσατε να γίνουμε ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αστυνομεύουμε τα ίδια μας τα μαγαζιά, το κάναμε.

Μας αναγκάσατε να έχουμε smartphone, tablet και internet στις επιχειρήσεις μας για να μπορούμε να εκτελούμε τους ελέγχους, το κάναμε.

Μας ζητήσατε να εφαρμόσουμε κοινωνικό διαχωρισμό στους πελάτες μας, σε εμβολιασμένους και μη, το κάναμε.

Τώρα μας ζητάτε να τους αποκλείσουμε και από τους εξωτερικούς χώρους, ζητώντας rapid test, κάνοντας μας σχεδόν απαγορευτικούς και μειώνοντας μας κι άλλο το εν δυνάμει πελατολόγιο μας.

Εφόσον λοιπόν επιβάλλετε τεστ στον κόσμο για να διασκεδάσει, να ξεχαστεί και να περάσει όμορφα, ας εφαρμοστεί τουλάχιστον το μέτρο αυτό, με την δυνατότητα που δίνει και για τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα με όλους τους περιορισμούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια, την μετακίνηση, το κόστος υλικών, τα τρόφιμα, τα υλικά συσκευασίας καθώς επίσης και τα υπέρογκα πρόστιμα.

Για πόσο πιστεύετε ότι η εστίαση αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας;

Έχετε αναλογιστεί πόσα ήταν τα έσοδά σας από την ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης;

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις να πτωχεύουν η μία μετά την άλλη καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που θα προκύψουν;

Έχετε αναλογιστεί το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έρχεται;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα