Πάτρα – Θάνατος Μαλένας: Γιατρός αμφισβητεί το ιατροδικαστικό πόρισμα – “Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια”

Πάτρα – Θάνατος Μαλένας: Γιατρός αμφισβητεί το ιατροδικαστικό πόρισμα – “Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια”
Τα δύο από τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας ΙΝΤΙΜΕ

Το πόρισμα του ιατροδικαστή πως ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια αμφισβητεί γιατρός του νοσοκομείου της Πάτρας. "Να ψάξουν οτιδήποτε μπορεί να σκοτώσει αιφνίδια ένα παιδί", δήλωσε.

Την ώρα που ο θάνατος της Μαλένας, ενός εκ των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, γιατρός που έζησε τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα σπάει τη σιωπή της και πριν βρεθεί ενώπιον των αστυνομικών, αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών πως το 3,5 ετών παιδάκι πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

“Να ψάξουν τα πάντα εγώ αυτό θέλω, να ψάξουν οτιδήποτε μπορεί να σκοτώσει αιφνίδια ένα παιδί. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εξαντληθεί πρώτα η ιατρική γιατί θεωρώ ότι δεν έχει εξαντληθεί τοξικολογικά. Αφού εξαντληθεί γονιδιακά και τοξικολογικά, να μπει και ο ψυχίατρος στη μέση να εξετάσει την οικογένεια”, δήλωσε η γιατρός μιλώνας στην εκπομπή “Live News” και πρόσθεσε: “Όταν οι γιατροί ειδοποιήθηκαν και πήγαν, το παιδί ήταν άσφυγμο με μυδρίαση και οι συνάδελφοί μου που εφημέρευαν έκαναν προσπάθεια μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό να το ανατάξουν και ήρθε και η εντατική μετά από λίγα λεπτά γιατί υπάρχει μία απόσταση και έκαναν 45 λεπτά προσπάθειες και δεν ανατάχθηκε, που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό κάποια λεπτά”.

Η γιατρός στη συνέχεια αμφισβήτησε ανοιχτά το πόρισμα του ιατροδικαστή πως ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς όπως τονίζει μία ημέρα πριν το κοριτσάκι είχε υποβληθεί σε εξετάσεις και η κλινική της κατάσταση ήταν άριστη.

“Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν υπήρχαν υπόνοιες για οποιαδήποτε αρρώστια και διατάχθηκε νεκροτομή με σκοπό να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου. Δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια, αυτό που λέει ο ιατροδικαστής, δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρχει, διότι είχε μία τέλεια εξέταση την παραμονή το παιδί και ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση”, δήλωσε.

Δεν ξέρω αν το είχε αντιληφθεί γιατί η μαμά ήταν ξαπλωμένη δίπλα και κοιμόταν. Πέρασε χρόνος μέχρι να ειδοποιηθούν οι γιατροί. Για την περίπτωση αυτή θα ήταν ιδανικό ιατρικά να υπάρχει κάμερα στον θάλαμο, να δούμε τι συνέβη εκείνη τη στιγμή […] Δεν πήγε το μυαλό των γιατρών αρχικά σε κάτι ύποπτο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μία φυσιολογική μητέρα ή ένας φυσιολογικός πατέρας μπορεί να κάνει κακό στο παιδί του ή στα παιδιά του. Πρέπει να έχει ψυχολογικό πρόβλημα, δεν μπορεί και μετά τον θάνατο του παιδιού του να κάνει και άλλο παιδί με σκοπό να το σκοτώσει, μου είναι αδιανόητο”.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστημονική επιτροπή, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας, έχει στα χέρια της το ημερολόγιο του νοσοκομείου, με όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο, έως την ημέρα που κατέληξε.

Οι τρεις ιατροδικαστές έχουν στα χέρια τους τον φάκελο, αλλά και τις φωτογραφίες για τις μικροεκδορές, που είχε η Μαλένα ψηλά στη μύτη της. Η ιατροδικαστής είχε αποδώσει, τότε, τις εκδορές στο ίδιο το παιδί. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν εκ νέου, καθώς οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές και εξετάζεται, εάν ένα παιδάκι 3,5 ετών, μπορεί να προκαλέσει στον εαυτό του αυτές τις γρατζουνιές στο συγκεκριμένο σημείο της μύτης! Οι εκδορές έχουν διαγώνια φορά!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα