Πάτρα: Ξεκινά η έρευνα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Ξεκινά η έρευνα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών
Τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα Facebook

Τον λόγο που την υπόθεση του θανάτου των παιδιών ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εξήγησε ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής. 

Εξελίξεις αναμένονται να υπάρξουν στη μυστηριώδη υπόθεση των θανάτων και των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, αφού ανοίγει εντός της εβδομάδας η αυλαία των καταθέσεων.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε η εγκληματολόγος, Δέσποινα Σβουρδάκου μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας τον θάνατο των τριών κοριτσιών ως ένα “ανεπανάληπτο περιστατικό”.

“Με σεβασμό στην οικογένεια των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και την τραγωδία που βιώνει, διακριτικά, θα γίνει έρευνα για να δούμε τα αίτια και τους παράγοντες που μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι στο χέρι των Αρχών, από την μία πλευρά και από την άλλη η ιατρική και η ιατροδικαστική υπηρεσία με σεβασμό και σιγή ιχθύος να βάλουν τα κομμάτια του παζλ αυτής της ιδιαίτερης περίπτωσης ώστε να αναδειχθεί το τι έχει γίνει”, δήλωσε στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος, Δέσποινα Σβουρδάκου.

“Είναι ανθρώπινο να ακούγονται διάφορα. Δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο να έχει συμβεί ξανά. Πρέπει να είμαστε δίπλα στην οικογένεια που βιώνει μία τραγωδία, πάντα με σεβασμό προς τους γονείς”, είπε η ίδια.

Γιατί ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Ανθρωποκτονιών

Στον λόγο που την υπόθεση του θανάτου των παιδιών ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναφέρθηκε ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς “το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα παρεμβαίνει όπου υπάρχει θάνατος υπάρχει και ένα ενδεχόμενο εγκλήματος”.

“Δεν έχει εξασφαλίσει το αποτέλεσμα η παρουσία του. Πρέπει όλοι να εξασφαλίσουμε τις αποστάσεις εκείνες από το θέμα ώστε να αποδοθεί ο σεβασμός στην οικογένεια και στην έρευνα”, συνέχισε ο ίδιος.

Ξεκινά η έρευνα για τους θανάτους

Για δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης μίλησε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατηγορούμενους ούτε για οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το εξειδικευμένο τμήμα του Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα. Το στάδιο της έρευνας είναι συγκεκριμένο. Εφόσον γίνει η συλλογή των όποιων στοιχείων υπάρχουν θα δούμε αν υπάρχει η οποιαδήποτε ένδειξη σε οποιονδήποτε και αν ευθύνεται.

Μιλάμε για την τραγωδία μίας οικογένειας όμως νομικά είναι σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο η όλη δικογραφία. Ουσιαστικά, τώρα ξεκινάει η έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και αν πρέπει να αποδοθούν”, είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα