Πάτρα: Ξεκίνησε η αποσωλήνωση του 6χρονου Φώτη

Πάτρα: Ξεκίνησε η αποσωλήνωση του 6χρονου Φώτη
Στιγμιότυπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου EUROKINISSI

Ξεκίνησε στην Πάτρα η διαδικασία αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνα Καρτ. Συγκίνηση με τις ζωγραφιές που του έστειλαν οι συμμαθητές του.

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η αποσωλήνωση του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνα Καρτ την Κυριακή στην Πάτρα.

Ήδη, οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών βρίσκονται συνεχώς πάνω από το κεφάλι του μικρού Φώτη έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποσωλήνωση.

Ο 6χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου ενώ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, με την οποία, όπως δήλωσε στο thebest.gr, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοομείου, Ανδρέας Ηλιάδης, “έχει αναγνωριστεί μικρός αριθμός βλαβών οι οποίες αφορούν στον αρχικό τραυματισμό του από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου”., ενώ προσέθεσε πως “πλέον έχουμε διακόψει τα φάρμακα, το παιδί είναι σε υποβοηθούμενο αερισμό και αναπνέει στον αναπνευστήρα με αρκετή πλέον συμμετοχή του ιδίου”.

Γέμισε ζωγραφιές η ΜΕΘ Παίδων – “Πάμε Φώτη”

Αξιοσημείωτο είναι πως, η ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου όπου νοσηλεύεται ο 6χρονος Φώτης, έχει γεμίσει ζωγραφιές από συμμαθητές του στην Α’ Δημοτικού, οι οποίοι θέλησαν να σταθούν στο πλευρό του και να του στείλουν την αγάπη τους σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή.

Ο διεθυντής της ΜΕΘ. Ανδρέας Ηλιάδης, μοιράστηκε την συγκινητική φωτογραφία κάνοντας μία ανάρτηση στο facebook. “Πάμε Φώτη μας…όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε… Πάμε Φώτη” έγραψε σε ανάρτησή του.

Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος

Το παιδί έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο οι γιατροί αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος στο TheBest.gr: “Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά”.

Δηλώσεις σχετικά με την πορεία της υγείας του μικρού ασθενή έκανε και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι: “Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού παραθύρου που είχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού προκειμένου να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενή. Γι’ αύριο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε μαγνητική και μετά θα επιχειρήσουν οι γιατροί να κάνουν άρση της καταστολής προκειμένου να δούμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου του μικρού ασθενή”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο 6χρονος υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, εξέταση που ονομάζεται “νευρολογικό παράθυρο”. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι η προσπάθεια αφύπνισης θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, με την αποσωλήνωση να μετατίθεται για σήμερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα