Πέραμα: Απολογήθηκαν οι αστυνομικοί – Αρνούνται τις κατηγορίες

Πέραμα: Απολογήθηκαν οι αστυνομικοί – Αρνούνται τις κατηγορίες
Ολοκληρώθηκαν οι ομολογίες των αστυνομικών στην ανακρίτρια ΙΝΤΙΜΕ

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των επτά αστυνομικών στην ανακρίτρια Πειραιά. Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες στην αρμόδια ανακρίτρια Πειραιά, των επτά αστυνομικών που κρατούνται μετά τα γεγονότα με τον θάνατο 18χρονου στο Πέραμα, με τους ίδιους να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια, μετά τις απολογίες των αστυνομικών η ανακρίτρια μετέβη στο Τζάνειο προκειμένου να λάβει κατάθεση και από τον τραυματία νεαρό ο οποίος νοσηλεύεται εκεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μελετήσει την δικογράφια ο αρμόδιος εισαγγελέας  προκειμένου στην συνέχεια να εκδοθεί η απόφαση περί προφυλάκισης ή μη.

Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που είχε διαφύγει

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης παρουσιάστηκε στα δικαστήρια Πειραιά και ο 15χρονος που είχε διαφύγει μετά την αιματηρή καταδίωξη.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπροστά στις κάμερες, ξεκαθάρισε πως εκείνος οδηγούσε το όχημα που καταδίωξε η αστυνομία. Αναφορικά με τον φίλο του που έχασε τη ζωή του διευκρίνησε πως ήταν 18 ετών, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενώ οι πυροβολισμοί εναντίον του ήταν που τον οδήγησαν να κάνει όπισθεν με αποτέλεσμα να ρίξει τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

“Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατι φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν επειδή είχαμε κλέψει το αυτοκίνητο.

“Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν. Μόλις πυροβολήσαν, έκανα μανούβρα για να φύγουμε. Δεν ήταν πάνω στις μηχανές οι αστυνομικοί. […] Δεν είχαμε όπλα, τίποτα.”

Ο 15χρονος ανέφερε πως βγήκε από το αυτοκίνητο, κρύφτηκε στην ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.

Οι διάλογοι διέψευσαν την ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου της αστυνομίας που έφερε στην δημοσιότητα το mega, διαψεύδουν την ΕΛΑΣ και την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το γεγονός.

Αρχικά η αναφορά σε επτά τραυματίες αστυνομικούς, η οποία αναιρέθηκε από την πρώτη κι όλας μέρα.  “Ποιος έχει τραυματιστεί, συνάδελφος;” ρωτάει το κέντρο για να λάβει την απάντηση απο τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ: “Αρνητικός κέντρο”.

Ακόμη, όπως ακούγεται στους διαλόγους, ενώ αρχικά γίνεται αναφορά για τρεις μηχανές που έχουν παρασυρθεί, στη συνέχεια αστυνομικός ακούγεται να λέει: “γράψτε έχουμε 5 μηχανές σε παράσυρση”.

Επιπλέον αυτό που εκθέτει την ΕΛΑΣ είναι το γεγονός οτι, όπως ακούγεται και στους διαλόγους, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ γνώριζαν οτι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ήταν Ρομά σε αντίθεση με τους μετέπειτα ισχυρισμούς τους οτι δεν γνώριζαν ποιοι ήταν  μέσα στο ΙΧ.

Η σημερινή δήλωση του 15χρονου που διέφευγε και προσήλθε σήμερα αυτοβούλως στα δικαστήρια, ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα και όχι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης, ακυρώνει και αυτόν τον ισχυρισμό της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version