Περίπου 1.600 πρόσφυγες-μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο

Περίπου 1.600 πρόσφυγες-μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο
Πρόσφυγες από την Λέσβο αποβιβάζονται από το οχηματαγωγό Ελ.Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.Το Ελ.Βενιζέλος ήταν το τελευταίο πλοίο για σήμερα και μετέφερε περίπου 2.000 πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν,την Συρία και το Ιράκ.Οι περισσότεροι επιβιβάστηκαν απευθείας σε πούλμαν,με κατέυθυνση την Ειδομένη,προκειμένου να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.Σήμερα τρία πλοία που έφτασαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά,επιβίβασαν συνολικά 4.500 περίπου μετανάστες,Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στους 14.000 ανέβηκε ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αριθμό ρεκόρ

Τα μποφόρ «ρυθμίζουν» τον αριθμό των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Μηδενικές σχεδόν αφίξεις όταν φυσά και έως και 2.000 αφίξεις το 24ωρο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Το τελευταίο 24ωρο στο νησί έφτασαν 1.600 άνθρωποι ανεβάζοντας σε 14.000 το συνολικό αριθμό των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο από την αρχή της χρονιάς. Εδώ ας σημειωθεί πως πέρυσι ολόκληρο το μήνα Ιανουάριο στην Ελλάδα συνολικά είχαν έρθει 1.472 πρόσφυγες και μετανάστες με περίπου τους μισούς από αυτούς να έχουν περάσει στη Λέσβο.

Σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, η υψηλή προσφυγική ροή το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου δείχνει πως υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων στα απέναντι τουρκικά παράλια αποφασισμένος να περάσει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα δε δείχνει πως τα κυκλώματα των διακινητών δρουν ανενόχλητα από τις τουρκικές αρχές.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα