Πέτσας: Το άνοιγμα δεν θα είναι όπως πολλοί το έχουν φανταστεί

Πέτσας: Το άνοιγμα δεν θα είναι όπως πολλοί το έχουν φανταστεί
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρέπεμψε στις επικείμενες ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια. Τι είπε για τα sms.

Για άνοιγμα της αγοράς που δεν θα είναι αυτό “που πολλοί έχουν φανταστεί” έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία ενώ για το τι θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια και καραντίνα Ελλήνων του εξωτερικού που θα έρθουν για τις γιορτές, παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν την Παρασκευή.

Τόνισε ότι “θα υπάρξει ελαστικοποίηση στου ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 και μετά, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο” και συμπλήρωσε ότι αύριο θα δοθούν οδηγίες και τα sms, αν αποφασιστεί οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι “πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα”.

Συμπλήρωσε ότι “δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα κορονοϊού, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”. Κάλεσε όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να προσέξουν τις επαφές με την οικογένεια, με το στενό κύκλο, “να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη διασπορά”.
 

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα