Πλήθος κόσμου στην πορεία μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο

Πορεία για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου News 24/7

Με κεντρικό σύνθημα "Η κανονικότητα σας βρωμάει αίμα" και αίτημα την απονομή δικαιοσύνης, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος σαν σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018. Στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17.00 η πορεία διαμαρτυρίας και μνήμης στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για το άγριο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου, που υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

 

Νωρίτερα διοργανώθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οδό Γλαδστώνος, όπου έχασε τη ζωή του, από την πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie και η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ/τη Zackie, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, συμμετέχουν εκατοντάδες φίλοι του Ζακ, πολίτες, ακτιβιστές, μέλη της LGBTQ κοινότητας.

Η προσυγκέντρωση ξεκίνησε στις 14:00 στην οδό Γλάδστωνος. Μπροστά στο κοσμηματοπωλείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, πραγματοποιήθηκαν δράσεις, με σπρέι και πανό, ενώ κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει και η Διεθνής Αμνηστία, που σε ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο, καλώντας στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Δεν έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως

Δυναμική Zackie Oh, ντροπαλός Ζακ – Συζήτηση με το φίλο του, Ηλία Γκιώνη

Οργή και θλίψη - Ένας χρόνος από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: Να οριστεί επιτέλους η δίκη για τη δολοφονία

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

24MEDIA NETWORK