ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Απο παλαιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ
Απο παλαιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ EUROKINISSI

Η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας.

Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα 11:00-15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

«Αντί λοιπόν να αντιληφθούν τη σημασία ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας στη πρωτοβάθμια, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, την εντατική θεραπεία με τις εξαγγελίες τους βάζουν ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού καταργούν θεμελιώδεις αρχές, όπως η δωρεάν περίθαλψη και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΣΥ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ADVERTISING

Η Ομοσπονδία ζητά να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου, να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι, όπως αναφέρει «κοστίζουν 30% με 50% περισσότερο στο Δημόσιο από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προσφέρουν τα μισά χρήματα από αυτό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΥ
SHARE:

24Media Network