Ποινική δίωξη στον 17χρονο που επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ποινική δίωξη στον 17χρονο που επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη
Γιάνης Βαρουφάκης eurokinissi

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον 17χρονο που επιτέθηκε και τραυμάτισε τον Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 17χρονου που συνελήφθη για την επίθεση και τραυματισμό του επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τον 17χρονο και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση

Στην δίωξη περιλαμβάνονται αδικήματα για:

  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα )
  • συμμορία (κακούργημα)
  • παράνομη βία
  • παράνομη οπλοφορία

Ο 17χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο σε ανακριτή ανηλίκων.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο εστιατόριο που βρισκόταν ο Γ. Βαρουφάκης και άρχισαν να προπηλακίζουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενώ εκείνος τους ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινικού διαφράγματος από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ φέρει εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με τη συντονιστική επιτροπή του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο “Γιάντες”. Τέσσερα άτομα έξω από το κατάστημα φώναζαν συνθήματα εναντίον του και συγκεκριμένα ότι “υπέγραψες μνημόνιο“, ενώ όταν βγήκε τους μιλήσει εκείνοι τον χτύπησαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες βιντεοσκόπησαν την επίθεση εναντίον του γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, όπως δήλωσε στους άνδρες της ΕΛΑΣ, δεν είχε μαζί του την αστυνομική του φύλαξη κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα