Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη: Σύλληψη 17χρονου για την επίθεση

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη: Σύλληψη 17χρονου για την επίθεση
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ένας 17χρονος για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη πριν από λίγο στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ένας 17χρονος για την επίθεση σε βάρος του προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Την ίδια ώρα, έχουν ταυτοποιηθούν ακόμη 2 έως 3 άτομα και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τον εντοπισμό τους.

“Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη”, ανέφερε σε tweet του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.

“Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…”, συνέχισε.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο εστιατόριο που βρισκόταν ο Γ. Βαρουφάκης και άρχισαν να προπηλακίζουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενώ εκείνος τους ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινικού διαφράγματος από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ φέρει εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με τη συντονιστική επιτροπή του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο “Γιάντες”. Τέσσερα άτομα έξω από το κατάστημα φώναζαν συνθήματα εναντίον του και συγκεκριμένα ότι “υπέγραψες μνημόνιο“, ενώ όταν βγήκε τους μιλήσει εκείνοι τον χτύπησαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες βιντεοσκόπησαν την επίθεση εναντίον του γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, όπως δήλωσε στους άνδρες της ΕΛΑΣ, δεν είχε μαζί του την αστυνομική του φύλαξη κατόπιν δικής του επιθυμίας.

ΜέΡΑ25: “Φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους”

Τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, καταδίκασε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα χαρακτηρίζει “φασιστική” την επίθεση από “προβοκάτορες τραμπούκους”, τονίζοντας ότι “δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση

“Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα