Πολυτεχνείο: Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ – Κλειστοί σταθμοί μετρό, αυστηρή παρουσία

Πολυτεχνείο: Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ – Κλειστοί σταθμοί μετρό, αυστηρή παρουσία
Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο Eurokinissi

Ελικόπτερα και drone θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ από τα νευραλγικά σημεία κυρίως της περιοχής των Εξαρχείων, στην οποία θα αναπτυχθεί και ισχυρή δύναμη.

Μία δύναμη που ενδεχομένως να υπερβαίνει και τους 5.000 αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας, βρίσκονται επί ποδός για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες το ιστορικό κτίριο και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα φυλάσσονται εξωτερικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπούν τυχόν καταλήψεις.

Ελικόπτερα και drone θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ από τα νευραλγικά σημεία κυρίως της περιοχής των Εξαρχείων, στην οποία θα αναπτυχθεί και ισχυρή δύναμη από νωρίς, ενώ υπάρχει πρόβλεψη στο σχεδιασμό για αποτροπή καταλήψεων σε ταράτσες κτιρίων.

Εξίσου ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται στα σημεία προσυγκεντρώσεων, όπως Χαυτεία, Ομόνοια, Πλατεία Κλαυθμώνος κλπ. ώστε να αποτραπούν τυχόν πορείες. Από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ Ομόνοιας, Πανεπιστημίου, Συντάγματος, Ευαγγελισμού και Μεγάρου Μουσικής για να αποτραπεί η προσέλευση κόσμου.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα της Αστυνομίας, οι «Αίαντες» εφόσον καταστεί αναγκαία η χρήση τους, με τις εντολές να είναι σαφείς. Στο κέντρο θα βρίσκονται και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία εισαγγελέα για να έρθουν σε επαφή με τυχόν αρχηγούς κομμάτων που θα εμφανιστούν για να τους μεταφέρουν για άλλη μία φορά την ανάγκη να μην πραγματοποιηθεί πορεία.

Σημειώνεται ότι δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία, προγραμματισμένα τουλάχιστον, παρά μόνο η οδός Πατησίων μπροστά από το ιστορικό κτίριο. Εφόσον βεβαίως χρειαστεί και για λόγους ασφαλείας τότε και μόνο τότε θα κλείσουν άλλοι δρόμοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις: Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα