Πορείες για τον Παύλο Φύσσα: Μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σοβαρός τραυματισμός νεαρής γυναίκας στο Αγρίνιο

Πορείες για τον Παύλο Φύσσα: Μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σοβαρός τραυματισμός νεαρής γυναίκας στο Αγρίνιο
Επεισόδια στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν με επεισόδια οι αντιφασιστικές πορείες για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένταση και μολότοφ στο Αγρίνιο, όπου τραυματίστηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, μία νεαρή γυναίκα.

Με επεισόδια, χρήση χημικών και τον σοβαρό τραυματισμό μίας νεαρής γυναίκας στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκαν οι αντιφασιστικές πορείες για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Φωτογραφία από τον Πειραιά και τα επεισόδια στο περιθώριο της πορείας για τον Παύλο Φύσσα Eurokinissi

 

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, όταν ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Ενταση στον Πειραιά κατά την πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

 

 

 

Αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του αδικοχαμένου μουσικού.

Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της Eurokinissi

 
Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιού της Παύλου Eurokinissi

 

 

Με κεντρικό σύνθημα “ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Κερατσίνι λίγο μετά τις 6μιση το απόγευμα προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ωστόσο δεν κατάφεραν να τα προσεγγίσουν, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί κοντά στο σημείο.

Αντιφασιστική πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Eurokinissi

 

 

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το μπλοκ της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα, με τους γονείς του, Μάγδα και Παναγιώτη να προπορεύονται.

Σε εξέλιξη η πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Στην κεφαλή οι γονείς του Eurokinissi

 

 

Επεισόδια και μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, λίγο πριν τις 7 και σε αυτήν συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΛΑΑΑΣ, ΟΚΔΕ), κινήσεις και στυλλογκικότητες.

Οι διαδηλωτές, φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και καταδίκης του φασισμού και του ναζισμού. Η πορεία μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή κινήθηκε προς την οδό Πολυτεχνείου όπου συνάντησε κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα MotionTeam

 

Στη συνέχεια, στην οδό Εγνατία, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πέρασε μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα τμήμα της αποσπάστηκε και έστριψε προς την αρχαία Αγορά. Κάποια άτομα, που φορούσαν κουκούλες και κράνη, έριξαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα, κροτίδες και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Η ίδια ομάδα διαδηλωτών έφθασε στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Βενιζέλου όπου επικράτησε νέα ένταση, με ρίψεις αντικειμένων από τη μια πλευρά και δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς. Τελικά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Επεισόδια στο Αγρίνιο – Τραυματίστηκε γυναίκα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

agriniopress.gr

agriniopress.gr

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, μία νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

agriniopress.gr

agriniopress.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα