Προμαχώνας: Τουλάχιστον 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε τουρίστες από τα Βαλκάνια

Διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης covid-19
Διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης covid-19 EUROKINISSI

Τα κρούσματα αφορούν ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ

Ανησυχητική αύξηση των "εισαγόμενων" κρουσμάτων κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες παρατηρείται μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στον Προμαχώνα, μέσα από τις πύλες εισόδου, με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες που μπήκαν στη χώρα την Παρασκευή 10 Ιουλίου από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, να βγαίνουν θετικά σε τουλάχιστον 25 περιπτώσεις.

Τα κρούσματα αφορούν ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.  

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών αλλά και της Κυβέρνησης σχετικά με τα εισερχόμενα κρούσματα κορονοϊου από τα βόρεια σύνορα, η επίπτωση των οποίων στον πληθυσμό, αναμένεται να φανεί μέσα στο επόμενο 15θήμερο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιδημιολόγων, η κατάσταση ακόμη φαίνεται διαχειρίσιμη και η Κυβέρνηση διαθέτει τα αντανακλαστικά να δράσει γρήγορα και ίσως χρειαστεί να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να αποφύγουμε μια νέα δυναμική άνοδο της επιδημίας.  

Οι επιστήμονες τονίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, προειδοποιώντας για δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται. 

Τα 50 νέα κρούσματα της περασμένης Πέμπτης χτύπησαν σοβαρό "καμπανάκι" για την επιδημική κατάσταση στη χώρα μας, η οποία βλέπει διαρκώς τις περιπτώσεις κορονοϊού να αυξάνονται, με τον μεγαλύτερο αριθμό τους να προέρχονται από το εξωτερικό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network