Πρόσφυγες της Ειδομένης: ‘Λυπόμαστε για τις Βρυξέλλες’

default image

Στον αντίποδα των αιματοβαμμένων φωτογραφιών από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, οι εικόνες δύο παιδιών προσφύγων στην Ειδομένη, που στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα (Pics+Vids)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον καταυλισμό της Ειδομένης και εκφράζουν ένα απλό, λιτό και σιωπηρό μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Δύο παιδιά πρόσφυγες, εκφράζουν τη λύπη και τη συμπαράστασή τους προς όσους επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που πάγωσαν την Ευρώπη.

Στην πρώτη φωτογραφία, η φωτορεπόρτερ του Reuters Fedya Grulovich απαθανάτισε ένα παιδί κρατάει ένα κομμάτι από χαρτόνι που πάνω γράφει “Λυπάμαι για τις Βρυξέλλες”.


Το ίδιο μήνυμα έχει γραφτεί στο γυμνό κορμάκι ενός άλλου, μικρότερου παιδιού.

Η επίθεση στην “καρδιά” της Ευρώπης, με τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας και δύο σταθμούς του μετρό, στοίχισε τη ζωή σε 34 μέχρι στιγμής ανθρώπους.


Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη, ενώ οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο βομβιστών αυτοκτονίας, που έσπειραν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ αναζητούν έναν ύποπτο.



Οι δύο άνδρες που φέρονται να προκάλεσαν τη διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο φαίνεται πως είναι αδέλφια, οι Καλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακραουί, γνωστοί στις Αρχές για υποθέσεις μικροληστειών, όχι όμως για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα