Πρόσκληση από το Θεόδωρο Β΄ στο Μητσοτάκη να επισκεφθεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ο πρωθυπουργός με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου και δεσμεύτηκε να στηρίξει το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική.

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Παναγιώτατος κ. Θεόδωρος μίλησε για το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική και τόνισε τη σημασία της Αφρικανικής Ηπείρου στον σύγχρονο κόσμο υπογραμμίζοντας ότι η Αφρική είναι μια ανερχόμενη ήπειρος ζητώντας τη στήριξη του Πρωθυπουργού στο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Αίγυπτο και στους μακραίωνους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών ενώ απηύθυνε πρόσκληση τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη και τόνισε την διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στο Πατριαρχείο και στο έργο του.

Εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς το πρόσωπό του Πατριάρχη και σημείωσε τη δική του προσωπική δέσμευση να στηρίξει το έργο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Μαξίμου δεν κάνει πίσω για Θάνου και Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανέγερση κλειστού σταδίου για άτομα με αναπηρία - Η σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για τον αθλητισμό

Νοτοπούλου: Ευτυχώς η ΝΔ διατηρεί το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη που έλεγε ότι θα καταργήσει

Βουλή: Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου

SHARE: