Ριφιφί στο Ψυχικό: Χρυσές λίρες, το δάνειο και το Rolex

Ριφιφί στο Ψυχικό: Χρυσές λίρες, το δάνειο και το Rolex
Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

Υπέρογκα ποσά, κοσμήματα και χρυσές λίρες εξαφανίστηκαν μέσα από τις τέσσερις θυρίδες του υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικού. Τί αναφέρεται στη δικογραφία για τις κινήσεις του κατηγορούμενου.

Χρυσές λίρες, κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ και πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά έκαναν φτερά από τις τέσσερις θυρίδες που εκλάπησαν, στο υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό. Σύμφωνα με την πρώτη παθούσα, που αντιλήφθηκε την κλοπή, ήταν ο κλειδαράς της τράπεζας ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η κλειδαριά της θυρίδας ήταν παραβιασμένη. Την ίδια ώρα, ο 58χρονος κατηγορούμενος -σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας– παρουσιαζόταν ως  άνθρωπος με μεγάλη οικονομική ευχέρεια. Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας, φαίνεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με τα λογιστικά του ινστιτούτου αισθητικής, ενώ ο κατηγορούμενος είχε επιχειρήσει να λάβει και τραπεζικό δάνειο πρόσφατα.

Η γυναίκα η οποία πρώτη ανακάλυψε ότι είχε εξαφανιστεί σημαντικό μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας της, κατέθεσε στις αρχές πως αντιλήφθηκε ότι υπήρξε θύμα κλοπής. «Την θυρίδα την είχα ανοίξει πριν περίπου 10 χρόνια. Συνδικαιούχος είναι και ο γιος μου. Συνήθως όταν επισκέπτομαι την θυρίδα είμαι μόνη μου, κάποιες φορές όμως έχει πάει και ο γιος μου μόνος του. Τελευταία φορά επισκέφτηκα την θυρίδα μου τον Αύγουστο του 2020, για να βγάλω κάποια χρήματα και κοσμήματα. Αφού έλεγξα το περιεχόμενο της διαπιστώσω ότι όλα ήταν μια χαρά. Κατόπιν τοποθέτησα τα χρήματα και τα κοσμήματα που ήθελα. Όταν κλειδώσω την θυρίδα αυτή είχε στο εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 42.000 €, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000 € καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα» υποστήριξε.

Στις 13 Νοεμβρίου 2020, όπως ανέφερε, επισκέφθηκε και πάλι την θυρίδα: «Πήγαμε στις 10.30 το πρωί μαζί με το γιο μου στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 € για να της δώσω στο γιο μου και να τοποθετήσω κι άλλα κοσμήματα. Με συνόδευσε υπό διευθύντρια του υποκαταστήματος. Ο γιος μου και υποδιευθύντρια τοποθέτησαν τα κλειδιά στην θυρίδα και αφού άνοιξε κλειδαριά υποδιευθύντρια αποχώρησε. Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και τιμές υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί». Όπως υποστήριξε, η υπάλληλοι της τράπεζας δεν αποδέχθηκαν αμέσως την καταγγελία της κλοπής, λέγοντας ότι τους δυσφημεί.

«Η υποδιευθύντρια αρνήθηκε ότι το περιεχόμενο έχει κλαπεί λέγοντας μου ότι κλειδιά έχουμε μόνο εγώ και ο γιος μου. Στο χώρο κατέβηκε και η διευθύντρια του καταστήματος η οποία επίσης αρνούνταν το γεγονός της κλοπής και ανέφερε ότι τους δυσφημώ αδίκως. Κατόπιν ανεβήκαμε στο ισόγειο, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος μου. Εκεί βρήκαμε και τον υπάλληλο που μας συνόδευε συνήθως στις θυρίδες, ο οποίος παρουσία όλων των παραπάνω προσώπων ανέφερε ότι στο παρελθόν του είχα δηλώσει ότι έλειπαν αντικείμενα από την θυρίδα μου. Αμέσως του απάντησα πως αυτό δεν έχει συμβεί λέγοντας του ότι ψεύδεται» είπε η γυναίκα συμπληρώνοντας πως κάλεσε την αστυνομία ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε από τον κλειδαρά της τράπεζας ότι η κλειδαριά της θυρίδας ήταν παραβιασμένη.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος, κάλεσαν και τις υπόλοιπες παρούσες, ενημερώνοντας τις για το περιστατικό. Ετσι, στις 18 Νοεμβρίου 2020 ενημερώθηκε η δεύτερη παθούσα, η οποία επισκέφθηκε τη θυρίδα της και ανακάλυψε ότι είχαν κάνει “φτερά” 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκ ευρώ και έγγραφα που αφορούσαν σε μία δικαστική διαφορά που εκκρεμούσε. Αντίστοιχα, το τρίτο θύμα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ είχα επισκεφτεί τελευταία φορά την τράπεζα το 2017, ενώ η τέταρτη γυναίκα υποστηρίζει ότι εξαφανίστηκαν 1.000.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αμύθητης αξίας.

“Δεν ήθελα την συνεργασία”

Την ίδια, ώρα, ενώπιον της ΔΙκαιοσύνης βρέθηκε ο λογιστής του 58χρονου, ο οποίος διευκρίνησε στις αρχές ότι εδώ και μερικά χρόνια ασχολείται μόνο με τη μισθοδοσία της επιχείρησης, καθώς από το 2019 το κομμωτήριο έχει μεταβιβαστεί στον S.G., τον οποίο ουδέποτε εκείνος είχε γνωρίσει προσωπικά και δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για μια εταιρία της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν γνώριζε. “Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρεία από το 2019, καθώς δεν ήθελα την συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο γιατί δεν γνώρισα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο. Το μόνο που έκανα αυτή την εταιρία είναι ότι κρατούσα την μισθοδοσία μέχρι να αναλάβει άλλος λογιστής. Αυτό το έκανα λόγω των παιδιών που δούλευαν εκεί μέσα για να είναι ασφαλισμένοι” είπε στην κατάθεση του.

Όπως εξήγησε, με τον κατηγορούμενο γνωρίζονται περίπου 10 χρόνια, οπότε και ασχολείτο με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. ”Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, ο λογιστή κατέθεσε και για ένα δάνειο το οποίο επιθυμούσε να λάβει ο 58χρονος για την αγορά ακινήτου. Συγκεκριμένα, είπες πως στόχος ήταν το τραπεζικό δάνειο να χορηγηθεί στο όνομα κάποιας γυναίκας. «Γι’ αυτό το λόγο εκτύπωσα στα στοιχεία της γυναίκας αυτής, τα οποία δεν τα θυμάμαι καθόλου, ένα εκκαθαριστικό και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να ασχοληθώ αλλό. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και που του το είπα είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν με τίποτα το δάνειο” είπε και πρόσθεσε: “Πριν 15 μέρες περίπου, που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η γυναίκα αυτή είναι ενδυματολόγος, με την οποία ο κατηγορούμενος διατηρούσε “άμεση επαφή”, μετά από τη γνωριμία τους σε θεατρική παράσταση το 2019, ενώ είναι και το πρόσωπο με το οποίο μιλούσε ο 58χρονος τη στιγμή της σύλληψης του. «Όταν τον γνώρισα που παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα ώστε θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκα από άτομα που βρίσκονταν εκεί, ότι γίνεται κάποιος έλεγχος από την εφορία με τα εισιτήρια της παράστασης γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τις σφραγίδες. Δεν έμαθα περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκηνικό αυτό και δεν έδωσα βάση. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας με προσέγγισε περισσότερο και γνωριστήκαμε καλύτερα. Μετά το τέλος της περιοδείας βρισκόμασταν να τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή” είπε χαρακτηριστικά.

Το δάνειο

Στην κατάθεση της, ανέφερε επίσης: “Την μία μέρα μπορεί να μου έλεγε ότι έχει λεφτά ενώ την άλλη έλεγε ότι δεν έχει, με δικαιολογία την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας. Πρόσφατα μου είπε να ψάξω σπίτι με τίμια αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι θέλει να πάρει δάνειο. Συνεχίζω να ψάχνω σπίτι και μου είπε η τιμή αγοράς να μην ξεπερνάει τις 700.000 €. Πάλι όμως με ακύρωσε και μου είπε ότι δεν εχει τα λεφτά για τέτοια αγορά. Μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο όνομα μου και ότι το σπίτι θα ήταν στο όνομα μου. Εγώ από τη μεριά μου ζήτησε εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγει στο όνομα μου και ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω να φοβάμαι κάτι και το ίδιο θα μπει εγγυητής στο δάνειο λόγω της ακίνητης περιουσίας που έχει. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν τον ρώτησα για ποιο λόγο δεν μπορεί να βγάλει δάνειο στο όνομα του μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει από το τηλέφωνο γιατί μπορεί να παρακολουθούν το τηλέφωνο του λόγω του μπερδέματος που είχε γίνει με τα εισιτήρια και τις σφραγίδες στην περιοδεία της Θεσσαλονίκης».

Στη συνέχεια, κατά τη μάρτυρα, οι δυο τους συμφώνησαν να προχωρήσουν στη χορήγηση δανείου ύψους 400.000 ευρώ στο όνομα της με εγγυητή τον ίδιο, παρά την επισήμανσή της ότι η φορολογική της δήλωση ήταν χαμηλή. “Μου είπε ότι για να φαίνεται πιο υψηλό εισόδημα θα μου κάνει πρόσληψη στην εταιρεία με καλλυντικά προϊόντα που διέθετε αλλά θα συμβουλευόταν και τον λογιστή του και θα κατέθετε αυτός τα χαρτιά για το δάνειο” εξήγησε η ενδυματολόγος προσθέτοντας ότι μετά από ημέρες την ενημέρωση ότι το δάνειο δεν πήρε έγκριση. “Στη συνέχεια μέσα στο μήνα Μάρτιο μου είπε ότι το έχουν συστήσει κάποιο άτομο για να πάμε τα χαρτιά μου προκειμένου να προχωρήσει το δάνειο. Του είπα ξανά ότι θέλω να παρευρεθώ στο ραντεβού και μου είπε εντάξει. Την ίδια ημέρα αργά το βράδυ μου είπε ότι τον ειδοποίησαν ότι ακυρώθηκε το ραντεβού στην τράπεζα. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο το συγκεκριμένο άτομο από την τράπεζα και μου ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε να ακυρωθεί το ραντεβού” εξήγησε καταλήγοντας ότι ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να μην της αναφέρει την αλήθεια για μέρες, ενώ σε επόμενη κατάθεση της ανέφερε πως βρήκε συσκευή εντοπισμού κολλημένη εξωτερικά του αυτοκινήτου της. «Ο κατηγορούμενος πολλές φορές ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου ανέφερε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι. Από τη συσκευή εντοπισμού που βρήκα στο αυτοκίνητο μου, κι απ αυτά που μου έλεγε, καταλαβαίνω ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει την συσκευή εντοπισμού στο όχημα μου ένα αγνοία μου, προκειμένου να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις κινήσεις μου» είπε.

Rolex με μπριγιάν

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές έλαβαν κατάθεση και από έναν κοσμηματοπώλη, τον οποίο είχε επισκεφθεί ο 58χρονος, μετά τις κλοπές των θυρίδων. Οι μάρτυρας, απαντώντας για τους λόγους που ο κατηγορούμενος για κλοπές τιμαλφών και κοσμημάτων κατέληξε στο κατάστημα του, κατέθεσε ότι  οι δυο τους γνωρίζοντας για δύο δεκαετίες, καθώς και ότι ο θεατρικός παραγωγός πήγε στο κατάστημα για να τον ενημερώσει ότι θα πουλούσε κάποιο ρολόι μάρκας Rolex σε γνωστό του. Μάλιστα επειδή έφερε το ρολόι επάνω του κάποια χαρακτηριστικά μπριγιαν τον ρώτησε ποσο θα στοίχιζε η αλλαγή καντράν γιατί ο νέος ιδιοκτήτης δεν τα επιθυμούσε.

Αναφέρεται στην κατάθεση: “Εγώ το γυάλισα το ρολόι, επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία και ενημερώθηκα για το κόστος της αλλαγής του καντράν και στη συνέχεια τον ενημέρωσα πως θα καθυστερούσε η παράδοση από την αντιπροσωπεία για δύο μήνες. Εκείνος με ενημέρωσε πως προς το παρόν δεν θα αλλάξει το καντράν και προσήλθε και του παρέδωσα το ρολόι του γυαλισμένο» είπε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι το ρολόι δεν ήταν κλεμμένο γιατί το έλεγξε η αντιπροσωπεία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα