Ριτσώνα: Σχεδόν 200 προσφυγόπουλα δεν έχουν πάει εφέτος στο σχολείο – Εξοργιστικός ο λόγος

Ριτσώνα: Σχεδόν 200 προσφυγόπουλα δεν έχουν πάει εφέτος στο σχολείο – Εξοργιστικός ο λόγος
Προσφυγόπουλα στο σχολείο (αρχείου) eurokinissi

Ένας άγονος διαγωνισμός και η συνηθισμένη κρατική αδιαφορία κρατά περίπου 200 προσφυγόπουλα μακριά από τις σχολικές τάξεις της Εύβοιας.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Δεκεμβρίου και όλοι οι μαθητές των σχολείων της επικράτειας ετοιμάζονται για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Υπάρχουν όμως μερικά παιδιά, προφανώς κατώτερου θεού, που βρίσκονται σε μόνιμες “διακοπές” από την αρχή της σχολικής σεζόν χωρίς όμως τη θέλησή τους. Είναι παιδιά που διαμένουν στο προσφυγικό καμπ της Ριτσώνας τα οποία δεν μπορούν να μεταβούν στο σχολείο αφού δεν υπάρχουν… λεωφορεία για να τα μεταφέρουν.

Ο δε λόγος για τον οποίο δεν έχουν βρεθεί ακόμη λεωφορεία είναι εξοργιστικός αν μιλάμε για τον 21ο αιώνα. Κηρύχθηκε άγονος ο σχετικός διαγωνισμός (του Σεπτεμβρίου) επειδή παρατηρείται έλλειψη υπαλλήλων λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων.

Ετσι τα παιδιά, περίπου 200 στον αριθμό, που αντιστοιχούν σε 18 δημοτικά σχολεία της Εύβοιας, δεν έχουν κάνει κατά τη εφετινή σεζόν ούτε μία ώρα μάθημα. Κάθονται απλά στο καμπ και περιμένουν τα υπόλοιπα παιδιά για τα οποία εν τέλει βρέθηκαν λεωφορεία (αφορούσε άλλον διαγωνισμό που τελικά “έτρεξε) να γυρίσουν από το σχολείο και να μοιραστούν μαζί τους εντυπώσεις και εικόνες.

Εκτός αυτού, ακόμα και για τα παιδιά που συνεχίζουν τα μαθήματα προκύπτουν προβλήματα καθώς όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές στο NEWS 24/7 οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα τμήματα ένταξης είναι περίπου οι μισές σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το πρόβλημα είναι οξύ και αφορά ακόμα και τον ψυχισμό των παιδιών τα οποία ενώ βρίσκονται αναγκαστικά μακριά από το οικείο περιβάλλον τους στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη εκπαίδευση αλλά και τη σχετική κοινωνικοποίηση.

Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι σχεδόν 18 μήνες προβληματικής τηλεκπαίδευσης, τώρα έρχεται και η γραφειοκρατία να βάλει απροσπέλαστα-μέχρι στιγμής- εμπόδια στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Ο επόμενος διαγωνισμός πρόκειται να “τρέξει” στις αρχές του νέου έτους. Να δούμε τότε αν βρεθούν υπάλληλοι να τον διεκπεραιώσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα