Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα στην ανακρίτρια – Τι ψάχνουν οι αρχές μετά τη σύλληψη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα στην ανακρίτρια – Τι ψάχνουν οι αρχές μετά τη σύλληψη
Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το βράδυ κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτη για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Ανοίγει ενδελεχέστερη έρευνα γύρω από τις κινήσεις της.

Μία λεπτομερή περιγραφή όλων των στοιχείων εκείνων που έμελλε να συνθέσουν την κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, περιλαμβάνει το διαβιβαστικό της ελληνικής Αστυνομίας, που πλέον βρίσκεται στα χέρια της 18ης τακτικής ανακρίτριας.

Η δικαστική λειτουργός πρόκειται τις επόμενες ώρες να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ιδίως μετά την απόφαση των Αρχών να προχωρήσουν στη σύλληψή της για τον θάνατο της τρίτης κόρης που χάθηκε μέσα σε διάστημα λίγων ετών, κι ενώ αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν και για τον χαμό των άλλων δύο νεότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση που έχουν συντάξει οι αστυνομικές αρχές, γίνεται αναφορά στο βασικό στοιχείο που έχει εντοπιστεί μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, και ειδικότερα στην τοξική ουσία η οποία φέρεται να εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό της 9χρονης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα απαιτεί μερικά λεπτά για να δράσει, ενώ προκαλεί πλήθος προβλημάτων, κυρίως καρδιακά.

Παράλληλα, βαρύτητα έχει δοθεί και στις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα όταν έφυγε από τη ζωή, δίνοντας έτσι δικαιοδοσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την παραγγελία ποινικής δίωξης. Οι γιατροί φέρονται να απάντησαν στις στοχευμένες ερωτήσεις των αστυνομικών αρνούμενοι ότι θα μπορούσε να είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην 9χρονη στο πλαίσιο αγωγής, υποστηρίζοντας ότι δεν σχετιζόταν με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι.

Στη σύλληψη φαίνεται πως συνέβαλε και το συμπέρασμα ότι το παιδί φέρεται να έμεινε για περίπου 30 με 40 λεπτά μόνο με τη μητέρα του προτού καταλήξει, έτσι κατά τις αρχές, φαίνεται πως υπήρχε αρκετός χρόνος προκειμένου να του χορηγηθεί και να δράσει η επίμαχη ουσία.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απολογία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήδη από χθες το βράδυ έχει αποκτήσει την ιδιότητα της κατηγορούμενης για την ανθρωποκτονία της κόρης της, ενώ λίγη ώρα αφού έφτασε στη ΓΑΔΑ τής ανακοινώθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα και η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της. Πηγές αναφέρουν ότι η 33χρονη κρίθηκε πως έπρεπε να κρατηθεί με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτη για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Χαρακτηριστικό είναι το σκεπτικό που -κατά πληροφορίες- αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο αν σκότωσε το παιδί της είναι ικανή να σκοτώσει κι άλλους.

Η κατηγορούμενη αναμένεται πάντως, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το αργότερο εντός πέντε ημερών από την ημέρα της σύλληψής της όπως ορίζει το Σύνταγμα. Πέρα όμως από την ποινική της μεταχείριση, πλέον ανοίγει ο δρόμος για μία ενδελεχέστερη έρευνα γύρω από την εμπλοκή της.

Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει καταστεί κατηγορούμενη, πλέον οι δικαστικές αρχές είναι σε θέση να ερευνήσουν εις βάθος τις κινήσεις της το επίμαχο διάστημα, τόσο ως προς τον τρόπο που προμηθεύτηκε την ουσία, όσο και ως προς το αν ενήργησε μόνη της ή με τη συνδρομή τρίτων προσώπων. Ήδη οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει την εμπλοκή και άλλων προσώπων, χωρίς βέβαια να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, η δικαστική λειτουργός θα μπορέσει να προχωρήσει σε τηλεφωνικές άρσεις, αλλά και να ελέγξει το ιστορικό της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη, στοιχεία που ενδεχομένως να συνδράμουν στην έρευνα.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η ανάσυρση από το αρχείο των δύο δικογραφιών που αφορούν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα, θεωρείται σοβαρό ενδεχόμενο οι δικογραφίες αυτές να συσχετιστούν με την έρευνα που πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο πλαίσιο της ανάκρισης, έτσι ώστε πιο στοχευμένα αυτή τη φορά να ελεγχθούν εκ νέου σημεία, τα οποία μπορεί να φέρουν διαφορετικά αποτελέσματα απ’ ότι αρχικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα