“Ρουβίκωνες” πέταξαν τρικάκια έξω από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας

“Ρουβίκωνες” πέταξαν τρικάκια έξω από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας
Περιπολικό, Αρχείο Eurokinissi

Η ενέργεια τους εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουν μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες και αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαμαρτύρονται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Τρικάκια με συνθήματα πέταξαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα έξω από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας, μέλη του «Ρουβίκωνα», επί της οδού Βασιλέως Κων/νου 38.

Σύμφωνα με σχετικό κείμενο που «ανέβασαν» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ενέργεια τους «εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουν μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες και αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

Οι «Ρουβίκωνες» διαμαρτύρονται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, εναντίον μεταναστών, αστέγων ακόμη και για τη νέα εργασιακή νομοθεσία της χώρας. Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει τυχόν προσαγωγές.

Από τις αναζητήσεις της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή προέκυψαν 14 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους και ένας κρατείται για καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα